Rektor Svein Stølen og prorektor Gro Bjørnerud Mo ved UiO ønsker nye studenter velkomne.

Studentene får både universitetet og byen til å blomstre!

Vi skal jobbe iherdig med kvaliteten på utdanning og læringsmiljøet mens dere er studenter hos oss.

Publisert Sist oppdatert

Det er vårt ansvar at dere har en trygg studietid.

Studietiden er en tid for nysgjerrighet og oppdagelser, for faglig fordypning, men også mye moro. Vår ambisjon er å legge til rette for det.

Du vil møte likesinnede på Universitetet i Oslo (UiO). Folk som vil lære og som vil gjøre en forskjell. Her blir vennskap og forhold formet her hver dag. Mange varer livet ut.

Å flytte til en ny by, etablere et nytt nettverk, starte en ny hverdag, det kan være ensomt og det kan være tøft. Så vær snill med hverandre, se hverandre i øynene, snakk med hverandre og bidra til et godt studiemiljø!

Stølen og Mo i fjor: –Dere studenter gir av deres beste år til oss

Vi skal jobbe iherdig med kvaliteten på utdanning og læringsmiljøet mens dere er studenter hos oss! Dette er den viktigste oppgaven for oss. Vi samarbeider tett med Studentsamskipnaden (SiO) om å skape enda bedre rammer for studiene deres. Studenter som har det bra i livet, lærer bedre. Derfor er det viktig for oss å koble arbeidet med læringsmiljø med satsingen på utdanningskvalitet.

I årene dere studerer her vil Kunnskapshovedstaden utvikle seg. Dere vil være vitne til utvikling av UiOs campusområder. Vi ønsker å tiltrekke oss næringsliv og arbeidsgivere og vi ser frem til aktiviteter som skaper mer liv på campus og integrerer Blindern tettere til byen.

Slik var åpningsseremoniene: Gravalvor, presta­sjons­press og fullt show

Noe av det første dere vil merke er at den tidligere karriedagen til har blitt til karriereuka (18.-20 september). Dette blir det største arbeidslivsarrangementet ved UiO og skal gi gode arenaer for inspirasjon og hjelp på veien fra studier til arbeidsliv. Vi venter besøk av om lag 70 bedrifter som kommer for å treffe dere!

Akademia arbeider på tvers av landegrenser og internasjonalt samarbeid er viktig for å heve både forskning og utdanning. På UiO kan du se verden fra innsiden, men dra også ut! Bli kjent med nye kulturer og utfordre dine egne perspektiver! UiO har utvekslingsavtaler med universiteter i nesten alle verdens land, så grip muligheten og ta turen ut i verden som student.

Les også: Fronter erstattes med Canvas – dette må du vite

Vi håper vi dere gir beskjed dersom noe ikke er bra. UiOs «Si fra»-system er laget for at dere skal kunne si fra til oss om alt fra dårlig inneklima på lesesalen til situasjoner dere opplever som vanskelige eller alvorlige. Det er vårt ansvar at dere har en trygg studietid. Ingen studenter eller ansatte ved UiO skal måtte oppleve trakassering eller diskriminering!

Og husk; si fra om det som er bra også. Da vet vi hva som funker, og kan gjøre mer av det. Vi ønsker dere lykke til som studenter ved UiO! Velkommen til oss!

Powered by Labrador CMS