Fred og forsvar; gjensidig utelukkende?

Publisert Sist oppdatert

I Universitas 26/1 – 2006 kommer Blindern Fred, ved Johannes Wilm, med et tilsvar til både Magnus Håkenstad og Ulrik F. Thyves replikker til hans innlegg før jul. Her viser han liten vilje til å motstride våre argumenter på noen måte. Vi går derfor ut i fra at påstandene i hans tidligere innlegg var lite gjennomtenkte.

I Wilms opprinnelige innlegg kom det frem en rekke anklager. Alle vernepliktige anklages for direkte og/eller indirekte å delta i planlagte massakrer i Afghanistan. En slik hårreisende påstand tilsier at særs grundig dokumentasjon er på sin plass, men dette ser man lite til. Hvis Wilm og/eller Blindern Fred ikke evner eller ønsker å dokumentere slike påstander, bør de avstå fra å komme med dem, da svært få oppegående mennesker liker å få et slikt stempel på seg.

Videre oppfordrer og instruerer Wilm til bruk av ulovlige midler for å unndra seg verneplikten og herunder også siviltjeneste. Mener Wilm at også siviltjenesten er en uting? Han vil sabotere muligheten mange unge har for å gjøre sin borgerplikt med pasifistisk fortegn. Er dette noe en fredsorganisasjon vil stå for? Det å avtjene verneplikten som siviltjeneste er en enkel og hederlig løsning. Kan Blindern Fred forklare hvorfor de vil sabotere dette?

Samtidig kan man spørre seg hva Blindern Fred og Wilm gjør for

Vi vil påstå at en norsk mineingeniør i Afghanistan gjør langt mer for verdensfreden enn det Blindern Freds samlede tropper har gjort så langt.

verdensfreden. Deres innsats begrenser seg til en skarp og uberettiget kritikk av mennesker som daglig setter livet på spill for å rydde skoleplasser for miner, gjenoppbygge broer og fjerne ueksploderte bomber. Vi vil påstå at en norsk mineingeniør i Afghanistan gjør langt mer for verdensfreden enn det Blindern Freds samlede tropper har gjort så langt. Blindern Fred presenterer intet alternativ.

Wilm påpeker ganske riktig at vi tror det finnes en demokratisk dialog i Norge. Det er vi nok ikke alene om. Og ikke nok med det; vi mener den er verdt å forsvare. Hele resten av Wilms innlegg, og hans språkbruk, bærer preg av å være dogmatisk tåkeprat, og han forsvarer ikke sine opprinnelige påstander. Hvis Blindern Fred kunne holdt seg til saken og faktisk stå for det de sier, isteden for å skli ut i pølsevev og konspirasjonsteorier, ville vi blitt fornøyd.

Powered by Labrador CMS