Fred på jordet

Publisert

Jeg leste i et Universitas her om dagen at Lederen for Blindern Fred, Johannes Wilm, igjen har kommentert litt av hvert både når det gjelder Forsvarets oppgaver og Forsvarets innsats i Afghanistan. Først må jeg rette litt på både SU, SV, RU, RV og Blindern Fred, som har en skremmende lei tendens til å omtale F-16 som et bombefly i denne konteksten (Afghanistan). Hvis man tar en nærmere kikk på flyet, dets vante bruk og ikke minst den bruken det er planlagt for i Afghanistan, finner man brått ut at bombefly-stempelet ikke bare er misvisende, men grovt misvisende. Flyene er ment som en ekstra og flybåren sikkerhet for soldatene som i MB-er og CV-er patruljerer Kabul og dalstrøkene vest for Kabul. Det at det norske ansvarsområdet har blitt utvidet utover Kabul sentrum og nå også involverer dalstrøkene og fjellområdene vest for Kabul gjør at en slik flybåren og rask QRF (quick reaction force) ikke bare er ønskelig, men nødvendig.

Det at Blindern Fred synes slike fredsbevarende, brobyggende og ikke minst humanitære oppgaver er forkastelige, sier vel mest om Blindern Fred...?

Videre virker det som Wilm ikke helt har forstått konseptet med arbeidsdeling, han anbefaler at man skal sabotere vernepliktsverket på alle mulige måter for å hindre «krigsinnsatsen» i Afghanistan.. Hvis unge Wilm mener at krigsinnsatsen på noen som helst måte blir affektert av en større arbeidsmengde for Vernepliktsverket, bør han ta en nærmere kikk på Forsvarets struktur. Dette synes for øvrig å være et tilbakevendende problem for Wilm, han har på ingen måte satt seg inn i det norske forsvars funksjon og/eller dets struktur. Dette blir på mange måter useriøst i mine øyne. Skal man ofte og offentlig kritisere en organisasjon kan det være en ørliten fordel å sette seg inn i de mest grunnleggende og overfladiske ting, om ikke annet. Når vi først er inne på temaet kunnskap OG norske styrkers innsats i Afghanistan er det viktig å presisere at dette er styrker som IKKE er en del av en aktivt stridende gruppe, men styrker som reiser rundt for å sikre Kabul og områdene rundt, samtidig har vi også hatt styrker ute av uniform, nord i Afghanistan som har hatt gjenoppbygging av skoler, boring av brønner osv. som hovedoppgave. Det at Blindern Fred synes slike fredsbevarende, brobyggende og ikke minst humanitære oppgaver er forkastelige, sier vel mest om Blindern Fred...?

Avslutningsvis vil jeg gjerne utfordre Wilm til å sette seg litt mer inn i de tema han gjerne omtaler i luftige ordelag, jeg ser frem til en langt mer konstruktiv og fruktbar debatt om 50 prosent av deltagerne går bort fra troen på at Norge sender F-16 som bombefly til Afghanistan..

Powered by Labrador CMS