Bio-bolla, Biologi-kantina

Hva er bedre enn en yppig og myk hvetebolle struttende av store, saftige rosiner når magen murrer? Universitas guider deg gjennom bollejungelen på campus.

Publisert

– En bolle skal være like god som god kaffe etter middag. En rosinbolle skal ha minst 18 gode Sultan- eller Australske rosiner. Dessuten skal den være brun på toppen og bunnen og ha et hvitt magebelte. Da er den riktig stekt.

Bakeriinnehaver og stand-up komiker Eddi Eidsvaag.

SMAK: Tradisjonell. For lite sukker og for mye kardemomme.

KONSISTENS: Bakt i går?

UTSEENDE: Mer negerbolle enn hvetebolle. Godt overstekt.

ANTALL ROSINER: 11.

STØRRELSE: 9 cm i diameter.

DOMMEN: Bolle med potensial, men er desverre for mye stekt og har ligget en halv dag for lenge i kantina. Bør derfor holdes unna aggressive demonstranter med god kastearm.

SMAK: Noe smakløs med en touch av gjær.

KONSISTENS: Myk, men kompakt og ikke helt ferdig stekt.

UTSEENDE: Bleik og liten.

ANTALL ROSINER: 3.

STØRRELSE: 7,5 cm i diameter.

DOMMEN: Eddi Eidsvaag ville tatt til tårene over denne lille, halvstekte bolla omtrent uten rosiner.

SMAK: Klassisk smakfull, rikelig med kardemomme og tørket appelsinskall.

KONSISTENS: Svært luftig og myk.

UTSEENDE: Stor og gyllenbrun oppå og under, med hvitt magebelte rundt midten.

ANTALL ROSINER: 15.

STØRRELSE: 10,2 cm i diameter.

DOMMEN: Appelsinskallet gjør bolla ekstra spennende og smakfull. Får uttelling for mange rosiner og hvitt magebelte. Dette er testens klare vinner.

SMAK: Ingen.

KONSISTENS: Papp.

UTSEENDE: Gyllenbrun og luftig med glatt overflate.

ANTALL ROSINER: 0.

STØRRELSE: 9,5 cm i diameter.

DOMMEN: Huff og huff. Vi ba om rosinbolle, og hva er det vi får? En tørr, smakløs klump uten en eneste rosin. Testens klare taper.

SMAK: Herlig syntetisk med et hint av gjær. Godt krydret med passe mengde kardemomme.

KONSISTENS: Seig og sammenpresset.

UTSEENDE: Skrukkete og flatklemt.

ANTALL ROSINER: 14.

STØRRELSE: 8 cm i diameter.

DOMMEN: Den klassiske posebolla overrasker positivt. Masseproduksjon og lang erfaring gjør kryddersammensetningen suveren. Tilsetningsstoffene hindrer uttørring, men gjør bolla seig og kompakt. Det lukter ikke akkurat fersk bakst av Joker-bolla. Får poeng for lav pris, under 2 kroner per bolle.

SMAK: Søt med en god dose kardemomme.

KONSISTENS: Luftig med sprø skorpe som er hard uten å være tørr.

UTSEENDE: Stor og gyllenbrun.

ANTALL ROSINER: 6.

STØRRELSE: 10 cm i diameter.

DOMMEN: Denne har alt UB-bolla har untatt appelsinskallet. Der har Bio litt å lære fra sin nabo UB. Blir også trukket for få rosiner.

Null rosiner: Kastevåpen

To rosiner: Vomfyll

Tre rosiner: Fort glemt

Fire rosiner: Mormors hjemmebakte

Fem rosiner: Vanedannende

Seks rosiner: Dopet?

Berlin har sin, vi har UB-bolle med appelsin

Powered by Labrador CMS