Hold dine politikere ansvarlig

Bli med å rope høyt for å gjøre Oslo til den studiebyen den burde være.

Publisert

Hvert fjerde år kommer den gylne perioden der Oslopolitikerne faktisk bryr seg om studentene. Det er tid for valg, og partiene i bystyret gjør klar sine lovnader for å vise hvorfor nettopp de burde få vår tillit de neste fire årene.

Norges hovedstad er ikke bare landets største studentby, det er også en politisk jungel som må navigeres for å finne de beste løsningene. En onsdagskveld sent i april gjorde vi i Velferdstinget derfor klart til debatt i Oslos nye studenthus. Felles for alle partiene i Oslos bystyre er at de mener studentene må prioriteres høyere i fremtidens satsinger.

Oslos studentmiljø klarer ikke å måle seg med de andre store studiebyene.

For tallenes tale er klar, Oslos studentmiljø klarer ikke å måle seg med de andre store studiebyene. For lenge har studentene blitt nedprioritert når de endelige beslutningene tas. Men nå er det endelig stor enighet om at Oslo skal bruke mer penger på studentene i byen, med noe større uenighet på hvordan disse pengene skal brukes.

Noen av partiene sier at vi allerede nå må gjøre månedskortet billigere, andre svarer med at det er et trangt budsjett. Alle vil satse på studenthuset i sentrum, men kun et mindretall vil gi pengene som gjør det mulig. Alle vil satse på studentenes psykiske helse, men budsjettene viser kutt i støtten til tilbudene.

Allikevel er nok den mest spennende holdningen, at tilbudene til studentene ikke er så farlige, for det er alle de andre tilbudene som studentene egentlig bryr seg om. Dette ble raskt etterfulgt av en oppfordring om å rope høyere for at studentenes stemme skal bli hørt i bystyrets haller.

Videre til den politiske styringen av Oslo de neste årene står kampen i stor grad om boligbygging. Høyresiden med Høyre i spissen mener at dagens byråd har gjort alt for lite, og lover ti tusen nye boliger hvis de skulle bli valgt til høsten.

Venstresiden svarer med at dette skal de bli bedre på, og peker på forslag som flytende studentboliger og raskere behandling av nye bygg. Opposisjonen svarer igjen med at det burde bygges nye studentboliger på Ullevål sykehus-tomten, og tomter og bygg som kommunen eier, men som i dag ikke brukes.

Det er vår oppgave å holde de som styrer vår studieby ansvarlig for politikken de fører. Nå er valgløftene avlagt og vi som er Oslos studenter må følge med og sørge for at de holdes. Bli med å rope høyt for å gjøre Oslo til den studiebyen den burde være.

Powered by Labrador CMS