NETWORKER: Robin Sande og Klubb Bajass har skutt gullfuglen i samarbeidet med Oslo Live Festival

Bajass knytter bånd

Klubbkonseptet Bajass ved Det Norske Studentersamfund har innledet samarbeid med Oslo Live festival. Det bærer frukter allerede på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

# Klubb Bajass og Oslo Live festival presenterer 2manyDjs og New Violators på Betong Lørdag 28. mars kl.21.00

– Det er ekstremt positivt at Oslo Live er villige til å samarbeide med oss. De er blant de beste i bookingbransjen i Norge, og har et enormt nettverk. Uten dem er det ikke sikkert at vi hadde fått hentet inn så gode folk som vi har nå, sier initiativtaker og konseptleder i Bajass, Robin Sande.

Sammen har Bajass og Oslo Live, festivalen som i sitt første år hadde over 22 000 deltakere på Kontraskjæret, booket inn den verdenskjente belgiske duoen 2manyDjs til å opptre på Betong førstkommende lørdag. Dette er første gang det legendariske dj-teamet er i Norge.

– Dette er unikt, og et stort løft for oss ved Det Norske Studentersamfund, sier Sande.

– Når vi kan skilte med et høydepunkt som dette, er det økt sannsynlighet for at folk oftere vil følge med på hva vi gjør, legger han til.

Han utelukker ikke at det kan bli flere samarbeidsprosjekter med profesjonelle konsertarrangører i fremtiden.

– Bajass har jo etter hvert fått et navn og har blitt interessante for flere aktører i bransjen. Det er godt mulig at vi vil inngå i flere samarbeid med arrangører av større format.

Verdien av frivillighet

– I Oslo Live har vi en policy på å trekke med oss nye folk, og Bajass er en gjeng som står på og gjør ting grundig, forteller daglig leder i Oslo Live, Gaute Haaversen-Westhassel. Han har selv tidligere jobbet som frivillig ved Det Norske Studentersamfund, og er imponert av de unge bookingspirene.

– Ved at de jobber frivillig, kan de være offensive og gjøre ting andre kanskje ikke tør, og som i utgangspunktet ikke passer inn, sier han.

Westhassel forklarer at Bajass, med sitt nettverk på Blindern, hjelper til med PR og lokaler, men fremhever først og fremst studentenes gode arbeidsstil.

– De setter musikken i fokus, jobber langsiktig og er tålmodige. Dette er en innstilling vi liker, sier Westhassel.

Ikke broilere

Sande ser at det frivillige arbeidet ved Det Norske Studentersamfund kan være en god døråpner for en fremtidig karriere i bookingbransjen, men fastholder at Bajass’ hovedanliggende er å lage gode studentkonserter.

– Formålet er å lage interessante konserter for studentene. Å åpne for en fremtidig bookingkarriere er ikke hovedmotivasjonen bak det vi gjør, men det er jo en bonus hvis det skjer.

Powered by Labrador CMS