TI ÅR SOM BLINDERN-BAND: Now We\'ve Got Members gjorde sære elementer mer tilgjengelige i fremførelsen av gamle låter på RF-kjelleren forrige fredag.

Tilbake til fortiden

Now We’ve Got Members spilte sin første konsert på Blindern for ti år siden. Denne høsten er satt av til jubileumskonserter og musikalske tilbakeblikk.

Publisert Sist oppdatert

– Sære, vi? Det er kanskje bare annen musikk som er så streit, slik at vi fremstår som sære, sier Sara Lena Iri Cools, multiinstrumentalist i Now We’ve Got Members (NWGM).

Sigøyner-progrock, brun-hvit assimileringsfunk og postkolonial globaliseringsrock. Da vi intervjuet bandet for fem år siden, gjorde de fantasifulle forsøk på å sette sin egen musikk i bås. Men bandet har ingen koffert stor nok til å romme alle merkelappene de har fått i løpet av det som nå er blitt ti år.

Husband på Amatøren

Jubileet feires med en reise gjennom tiåringens repertoar fra fødsel til nåtid. De skal gjøre tre konserter i høst, hvorav den første gikk av stabelen sist fredag på Blindern – der hvor alt en gang begynte.

– Det er fint å spille på Blindern, men der vi liker oss aller best er på Amatøren i Sogn studentby. Det er et skikkelig undervurdert lokale. Hvis vi skulle kalt oss for et husband noe sted, så ville det vært der.

I anledning konserten på RF-kjelleren øvde bandet seg dårligere, slik at publikum skulle få opplevelsen av å høre dem slik de var for seks eller ni år siden. En reise tilbake i tiden, til et mer skranglete lydbilde, med vaskeekte ungdomsfølelse.

– Det var egentlig ment som en spøk. Publikum har lenge sagt at de savner å høre de gamle sangene, så tiårsjubileet var en bra anledning. Det er ingen form for musikalsk midtlivskrise vi går igjennom, sier vokalist og gitarist Jørgen Sissyfus Skjulstad.

Intet verdensherredømme

NWGM er et musikalsk ensemble på rundt ti faste medlemmer med beina godt planta på jorda. Det skorter definitivt på diva-nykker og drømmer om å erobre verden.

– Man må orke å spille sin egen musikk, det har aldri vært noe mål for oss å slå gjennom, stadfester gitarist Thomas Meidell.

– Det blir helt feil grunnlag å spille musikk på, legger Daniel Meyer Grønvold til.

Etter ti år, fire album og et femte i magen, er det naturlig å lure på hvor veien går videre, men for NWGM er det ingen ende i sikte.

– Bandet har aldri vært så bra som det er nå. Vi vil fortsette så lenge vi har inspirasjon til nye låter, sier Sissyfus Skjulstad.

Neste konsert i bandets retrospektive reise blir på Moloch 3. oktober. I følge dem selv blir dette et halv-sketchy, illegalt raveparty. De som vil komme oppfordres til å ta kontakt med bandet per e-post.

Powered by Labrador CMS