Soul som varmer i høstkulda

Charlotte Dos Santos fusjonerer to kulturer og lager et album som er både nyskapende og gammeldags på samme tid.

Publisert Sist oppdatert

Charlotte Dos Santos har gitt ut et album som ikke bare overgår det forrige, men sikrer henne en høy plass på lista over norsk soul og RnB. Albumet er en samling av refleksjoner som starter i pandemi og tar deg gradvis med på dansegulvet.

Tekstlig og arrangementsmessig er det tydelig at det her er tatt seg god tid, og man hører et solid rotfeste i soul, pop og RnB.

Det starter relativt rolig med «Hello Hello» og «Patience» som begge er produsert varmt og stemningsfullt med en suggererende trommebeat i bakgrunnen, som garantert vil få deg til å gynge i stolen eller på barkrakken.

I «Cupid’s bow» introduserer hun en del nye elementer. Her befinner vi oss mer i jazz-land med tanke på harmoniseringene og låta har en mer spaca følelse som kler teksten. Selv beskriver hun låten som «en drømmelignende historie om å gi etter for kjærligheten, etter først å ha nølt».

Beskrivelsen hennes gir absolutt mening, og låten stikker seg ut som et av høydepunktene på albumet. Overgangen fra flotte «Interlude» er ganske fascinerende, da den markerer et stemningsskifte på albumet som er litt mer uptempo og mer variert enn musikken hennes har vært hittil.

«Interlude» er en mer symfonisk snutt på et halvt minutt og går passende over til «Angel in Disguise» som altså er en soul-banger med et teppe av strykere i bakgrunnen.

Om albumet som helhet har hun sagt: «Vi kjenner igjen kjærlighet, det er romanser, følelsen av å falle fra deg selv og inn i tryggheten til noen andre. Og det er den følelsen av perkusjon og instrumentering som kan ta deg med til en annen tid eller et annet sted». Og å transportere oss til andre steder gjør hun også.

Litt ut i albumet, på låten «Fhila do sol» går hun tilbake til sine brasilianske røtter og gir også her en litt nedpå men jazzete låt som blant annet inkluderer fløytesolo (mer av det!) og brasilianske trommer.

Hun beskriver seg som et barn av to kulturer og utforsker på dette albumet sine forfedres røtter og går inn i sin egen bevissthet. Resultatet er et album som er kreativt, mangfoldig og retrospektivt på en måte som man ikke får så ofte fra popmarkedet anno 2022.

Charlotte Dos Santos viser her musikalsk bredde og innsikt, samt en verdsetting av soul-historien, som man hører godt i arrangementene.

Et lyspunkt av et album å ta med seg inn i høstmørket og et album som øker den kulturelle kapitalen av å ha i vinylsamlinga.

Powered by Labrador CMS