Rangerer læresteder

Publisert Sist oppdatert

TYSKLAND: Det tyske Centrum fur Hochschulentwicklung (CHE) har utarbeidet en rangering av Tysklands læresteder for høyere utdanning. Rangeringen omfatter alle landets universiteter og høyskoler, og i prosessen har over 15 000 ansatte og 200 000 studenter svart på spørsmål om sitt lærested. Fagmiljøene har blitt vurdert som «topp», «middels» eller «bunn». Universitetet i Mannheim scorer best, med tre fagmiljøer i toppkategorien, mens universitetet i Berlin overrasker ved å gjøre det bra på forskning, men kun middels på undervisning. Hele rankingen kan leses på http://www.che-ranking.de.

Universitetsboom

ETIOPIA: Etiopisk høyere utdanning er i sterk vekst, melder The Guardian. 13 nye universiteter er under etablering, og nå skal det bli enda mer fart på sakene. Høyere utdanning har tradisjonelt vært forbeholdt eliten, og forskning har det vært lite av, med under 100 utdannede doktorander de siste 50 årene. Etiopia har cirka 78 millioner innbyggere. – Med det tempoet vi har hatt ville det ta 400 år å nå målene våre, sier viserektoren ved universitetet i Addis Abbeba. Regjeringens målsetning er nå å bli en foregangsnasjon på høyere utdanning og forskning innen ti år, og særlig fagområdene sikkerhetspolitikk, biologisk mangfold og statsplanlegging skal prioriteres.

Gladiator for utdannelse

USA: American Council on Education (ACE) står bak en kampanje som skal lokke flere elever til å ta krevende fag slik at de blir bedre forberedt på universitetsstudier. På nettsiden «KnowHow2GO» finner man mange gode tips, blant annet de fire stegene «1. Be a Pain! 2. Push Yourself! 3. Find the Right Fit! og 4. Put Your Hands on Some Cash!». Som om ikke det var nok: I samarbeid med et reklamebyrå har ACE også utviklet den gladiatorliknende figuren «Algebra II», som skal motivere studentene. Figuren er inspirert av de moderne dataspillene som kidsa liker så godt. Algebra II er 4000 år gammel, singel, god på bongotrommer og liker havet. Vi motstår ikke fristelsen, og bringer her et bilde av figuren som skal motivere alle amerikanske barn til å begynne på universiteter:

Powered by Labrador CMS