TRUMPS RÅDGIVER: I sommer var Anthony Scaramucci Det hvite hus' kommunikasjonsdirektør i ti dager før han måtte gå av. Foto: Jdarsie11/ Wikimedia Commons

Anthony Scaramucci truer med å saksøke studentavis

Studentavisen står nå overfor det nådeløse dilemmaet: Si unnskyld eller bli saksøkt.

Publisert Sist oppdatert
TRUMPS RÅDGIVER: I sommer var Anthony Scaramucci Det hvite hus' kommunikasjonsdirektør i ti dager før han måtte gå av. I løpet av den tiden var han kilden til mange overskrifter, blant annet for å ha langet ut mot sine kolleger til en journalist. Foto: Jdarsie11/ Wikimedia Commons

Den tidligere kommunikasjonssjefen til Det hvite hus freser mot studentavisen Tufts Daily etter at de publiserte to kritiske kommentarer mot ham.

I én kommentar beskriver studenten Camilo A. Caballero (26) den eksentriske finansmannen som «uærlig», «uansvarlig» og en «uetisk opportunist».

Caballero skriver videre at Scaramucci «har solgt sin sjel, mot sin egen overbevisning, for en jobb i Det hvite hus», og at han «bryr seg om å få oppmerksomhet og ingenting annet».

Kommentatoren argumenterer derfor for å kaste Scaramucci ut av styret til Fletcher School of Law and Diplomacy, som er en del av Tufts University, hvor Scaramucci selv har studert.

Det får mannen, som i en kort periode i sommer var en av Donald Trumps nærmeste rådgivere, til å reagere kraftig.

Studenter reagerer på regler ved Tufts University: Forbyr sex mens romkamerat er til stede

Krever beklagelse

I forrige uke svarte Scaramucci med et brev fra sin advokat. Her krever han at Caballero og studentavisen trekker tilbake kommentaren og tilbyr ham en unnskyldning.

– Verken Mr. Caballero eller Tufts Daily kan på en troverdig måte gjemme seg bak at dette er en meningsytring, fordi artikkelen legger det frem som fakta at Scaramuccis oppførsel har vært uetisk og uærlig, står det i brevet, som samtidig understeker:

– Artikkelens påstander er ikke lagt frem som en mening, men heller som falske fakta.

Nicholas Fuentes ledet «Students for Trump» i fjor. Etter valget måtte han avslutte studiene på grunn av drapstrusler

Dersom studentavisen ikke kommer med en beklagelse og trekker tilbake kommentaren, står det i brevet at Scaramucci «vil bli tvunget til å ta ytterligere rettslige skritt».

Tirsdag informerer Tufts University om at de trekker tilbake Scaramuccis invitasjon til å tale på campus, på grunn av truslene om søksmål.

Faksimile: Forsiden av Tufts Daily, tirsdag 28. november 2017.

Vinner neppe et søksmål

Jusprofessor T. Barton Carter, ved Boston University, sier til The Boston Globe at et søksmål mot studentavisen vil slite stort med å vinne frem i retten.

– Først og fremst må han bevise at de har sagt noe faktuelt – ikke noe som bare er en mening – ærekrenkende og galt. Og deretter må han også bevise at de hadde kunnskap om at det var galt, eller i det minste at de hadde betydelig tvil.

Universitas har forsøkt å komme i kontakt med student Camilo A. Caballero, men har foreløpig ikke fått svar.

Ai, ai, AU! Her blir den amerikanske studenten Justin DeLuzio meid ned av en hjort under et terrengløp

Ti kaosfylte dager

Anthony Scaramucci ble verdenskjent i sommer da han i ti elleville dager var kommunikasjonssjefen i Det hvite hus.

I et skandaløst intervju med New Yorker-journalisten Ryan Lizza, truet han med å sparke hele kommunikasjonsavdelingen for å finne kilden bak en rekke lekkasjer til pressen.

Amerikanske studenter drukner i studiegjeld. Legestudent Amanda Goguen vil ende opp med to millioner kroner i studielån

Samtidig ga han flere kolleger det glatte lag. Han kalte stabssjef Reince Priebus for «paranoid-schizofren» og forsøkte å latterliggjøre presidentens sjefsstrateg:

– Jeg er ikke Steve Bannon. Jeg prøver ikke å suge min egen kuk.

Etter ti dager skal Scaramuci ha blitt presset ut av Det hvite hus, og er dermed kommunikasjonssjefen som har sittet kortest i stillingens historie.

Oppdatering! Tirsdag kveld, norsk tid, ble det klart at Scaramucci trekker seg fra det rådgivende styret ved Tufts University som følge av konflikten med studentavisen.

– Har jeg fremdeles tenkt til å gå til sak? Vel, det kommer an på Mr. Caballero. Han har muligheten til å si unnskyld til meg for de ærekrenkende kommentarene. Dersom han gjør det, vil det ikke være noen grunn til å saksøke ham, sier Scaramucci.

Powered by Labrador CMS