Sørstatsrock på Dattera til Hagen

Great Tide og Years After prøvde å spille opp til fest på Dattera til Hagen. Det lyktes for en av dem.

Publisert Sist oppdatert

Great Tide og Years After

Hva: Konsert
Når: Lørdag 9. mars
Hvor: Dattera til Hagen

Great Tide smeller til med tre låter fra start. Oppvarmingsbandet setter standarden og holder seg der. Trommisen deres er en av dem man bare kan be om å sette i gang, og så damper det og går til han er ferdig. Han lever opp til navnet på bandet. Beaten hans er som en flodbølge, som slår deg i bakken igjen og igjen, og jeg digger det. 

Sammen med bassisten danner de et solid grunnlag for gitaristenes lek over hverandre. Med tydelige inspirasjoner fra folkrock/sørstatsrock setter de i gang med låt etter låt drevet frem av gode, melodiske gitarriff. Gitaristene harmoniserer over hverandre, ofte mesterlig.Dette er helt klart et band inspirert av både The Eagles og The Allman Brothers Band. Innimellom tar jeg meg i å tenke at jeg like gjerne kunne vært på en bar i Jacksonville på 70-tallet. Sveisene og musikken er så nære 70-tallet jeg noen gang har vært.

Der Great Tide virkelig spiller opp til dans, er Years After skuffende. De har tydeligvis mange venner, som kommer rett før de skal på scenen. Det løfter stemningen i lokalet, vi står i flokk foran scenen før de skal på.

Gjennom den første låten merker man at det lugger, men jeg tror jeg liker det. I løpet av den andre låten innser jeg at det bare lugger. Years After er tydelig inspirert av samme musikksjangre som Great Tide. Skal man spille sørstatsrock og americana er man avhengig av en god rytmeseksjon og driv. Det har ikke Years After.

De musikalske valgene virker tilfeldige, og det gjenspeiles i lydbildet. Uten et tydelig sound låter det grumsete. Samspillet passer bedre på et øvingsrom i en kjeller, heller enn på en scene.

Sveisene og musikken er så nære 70-tallet jeg noen gang har vært

På låten “When You’re Gone” kommer vokalist Jens Petter Torheims stemme godt frem. Han er god på slow blues, det blir et lite høydepunkt.

Etter hvert utbringer medlemmene i Years After en skål til alle vennene sine etter hver låt. Det er sjelden et godt tegn. I kveld er intet unntak. Hadde vennene til Years After vært der da Great Tide spilte, kunne det blitt en magisk kveld. Det ble det ikke. Stemningen i salen oppsummeres best når konserten er ferdig. Da stemmer en av publikummerne i på hooket til Seven Nation Army. Åå-ååå–åå-å. Ingenting i rommet tilsa at det var stemning for det.

Powered by Labrador CMS