Regjeringen holder studentene for narr

«Når regjeringen prioriterer hodeløst blir det lite igjen til de viktige satsingene», skriver Simen Velle.

Publisert Sist oppdatert

For en uke siden ble regjeringens forslag til statsbudsjett presentert. Samtidig som regjeringen øker støtten til fagforeningene og inntektsskatten, er én ting klart så langt: Studentene går nok en tøff vinter i møte.

En kebab og brus i måneden? Regjeringen skryter av å øke studiestøtten med 1496 kroner neste år (utover de 1500 vil allerede hadde blitt lovet). Dette tilsvarer kun 136 kroner i måneden. For studentene er dette lommerusk. Derfor mener FpU at studiestøtten må økes betydelig mer enn det regjeringen foreslår.

En ordning med studiestøtte på 1,5G i tillegg til en frikortgrense på 250.000kr ville kostet staten lite og samtidig gitt studentene et budsjett de kan leve av, men denne regjeringen later som om studentproblematikken ikke eksisterer.

Si din mening

Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

  • Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom. Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller.
  • Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende.
  • Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Hodeløs prioritering. Det er ingen tvil om at man må gjøre prioriteringer som politiker. Problemet er at når regjeringen prioriterer hodeløst blir det lite igjen til de viktige satsingene.

Regjeringen har prioritert 5 millioner kroner til videospill, og de har økt fagforeningsfradraget til 7700 kroner. Arbeiderpartiet setter ekteskapet til LO og fagforeningene foran de som har minst, og det er en skivebom i mine øyne.

Det å gi studenter nok til å leve er ikke en stor utgift, det er kanskje den smarteste investeringen staten gjør. Dagens studenter er morgendagens skattebetalere, men det bryr ikke regjeringen seg nevneverdig om.

En av de fattigste gruppene i samfunnet. De fleste studenter lever under fattigdomsgrensen. I valgkampen lovte de rødgrønne gull og grønne skoger, men statsbudsjettet forteller en annen historie. Når du er student skal du bruke tiden på å studere, ikke på å tjene til livets opphold.

Regjeringens støtte til studentene er en vits. Det er vanskelig nok å være student i Norge i dag, og da er regjeringens forslag om 136 koner i måneden på langt nær nok.

Regjeringen Støre har vunnet NM i løftebrudd, og nok en gang er det studentene som kastes først under bussen.

Powered by Labrador CMS