Tomt: Star Wars-maraton under eksamenstiden ble ingen suksess.

Glissen stjernekrig

Med en budsjettramme på godt over 100 000 kroner ønsket Det Norske Studentersamfund (DNS) velkommen til et unikt Star Wars-maraton før helgen. Det eneste som uteble var publikum.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag og fredag forrige uke var det duket for en av studentoslos storsatsninger for våren, maratonvisning av den episke dobbeltriologien Star Wars i Storsalen på Chateau Neuf. Arrangementet var planlagt et halvt år i forveien, og skulle ha plass til 1005 sittende filmentusiaster.

Men på dagtid, i en periode som er eksamenstid for mange, var oppmøtet på arrangementet svært glissent.

Besøkende Universitas har snakket med, anslår at det aldri var mer enn 100 publikummere fredag, og litt i overkant av 30 torsdag.

– Av og til lager vi en bra fest eller booker det kuleste bandet i verden, men så finner ikke folk ut av det før etterpå.

Bjørn Torjus Hanssen, arrangementansvarlig, Det Norske Studentersamfund

– Det er klart det kunne vært flere, men slikt hender jo på alle mulige arrangementer. Av og til lager vi en bra fest eller booker det kuleste bandet i verden, men så finner ikke folk ut av det før etterpå, forteller arrangementsansvarlig ved DNS, Bjørn Torjus Hanssen.

Under kostnadsrammen

Ifølge DNS er det foreløpig ikke tallfestet nøyaktig hvor mange som kjøpte billett til Star Wars-arrangementet. Men at det lå godt under forventet besøkstall bekreftes av Karl Olav Fostervoll, daglig leder av Chateau Neuf Servering AS (CNS). Selskapet drifter Chateau Neuf og godkjente budsjettet til Star Wars-maratonet.

– Vi hadde en kostnadsramme på i overkant av 100 000 kroner, i tillegg til noen støtteordninger, og havnet litt under det. Pengene dekket rettigheter til filmene og en del andre ting. Støtteordninger fikk vi også for eksempel når Martin Sheen var her, som forøvrig heller ikke var noen økonomisk suksess, men et veldig godt arrangement, sier Fostervoll.

Dersom 50 personer kjøpte todagersbillett til medlemspris, 250 kroner, og 50 personer kjøpte dagsbillett til medlemspris, 150 kroner, ga det totalt 20 000 kroner i inntekter. Med en kostnadsramme på i overkant av 100 000 kroner, gikk arrangementet altså med et solid underskudd.

Det er Chateau Neuf Servering som vil sitte igjen med dette underskuddet. Men Fostervoll er ikke bekymret over det dårlige oppmøtet.

– Dette var et arrangement vi valgte å satse på i forbindelse med jubileet, og utgjør en svært liten del av vår totale økonomi. At det kom litt færre enn forventet kommer ikke til å påvirke framtidige arrangementer, forteller Fostervoll.

Foreningssamarbeid

Foreningen Cinema Neuf på Samfundet var også med og arrangerte filmmaratonet, som også inkluderte en Star Wars-diskusjon med filmekspertene Mikal Olsen Lerøen og Brita Cappelen Møystad. Konsertforeningen Betong arrangerte konserter og BokCaféen quiz.

– Vi er veldig takknemlige for at CNS ville støtte opp om dette, forteller leder i Cinema Neuf, Helene Aalborg.

Star Wars er en av historiens største filmklassikere. Det var første gang i norgeshistorien at alle seks filmene ble satt opp sammen.

– Vi er veldig fornøyde med avviklingen av arrangementet. Vi jobbet med det et halvt år i forveien. Det var litt få der, men det var tross alt på to hverdager før eksamen, sier Aalborg.

Kunne dere i stedet arrangert dette før eller etter eksamensperioden?

– Vi tenkte på det, men det som var grunnen var at vi måtte finne dager når huset var ledig. Vi måtte bare slå til når det var tilgjengelig.

Powered by Labrador CMS