Arkivfoto: Hanne Hvattum

Mistillit på Chateau Neuf

«Uhøflig på mail og lite samarbeidsvillig«. Det er karakteristikken av Studentersamfundets markedsansvarlig, fremmet i et mistillitsforslag denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Markedsansvarlig ved Det norske studentersamfund (DNS), Amir Reza, har mottatt et to sider langt mistillitsforslag. Det er kommunikasjonsavdelingen (KAK), et utvalg underlagt markedsansvarlig, som har fremmet forslaget mot Reza.

I mistillitsforslaget, som Universitas har fått innsyn i, er KAK svært kritiske til samarbeidet med Reza. De hevder blant annet han har opptrådt uprofesjonelt i møte med mange av de frivillige som jobber i KAK, og skriver: «Ved gjentatte anledninger har markedsansvarlig opptrådt uhøflig på mail overfor de frivillige».

Mottok ekstern klage

Markedsansvarlig skal også ha hentet eksterne til å utføre arbeid, uten at KAK ble verken rådspurt i forkant eller ble godt nok involvert i prosessen.

Ved en anledning ble det kjøpt inn tjenester knyttet til å bygge Facebook-sider. Ifølge mistillitsforslaget kommer tjenestene til å koste DNS 39 970 kroner det første året, men etter beslutningen var tatt viste det seg at mye av funksjonaliteten kunne blitt laget av de frivillige i KAK.

KAK informerer i tillegg om at de fikk en mail av et designbyrå som hadde vært i kontakt med Reza. Byrået – som skulle utføre et oppdrag for DNS – klaget på at Reza hadde gitt ufullstendig informasjon om oppdragets omfang, ikke opprettholdt avtaler gjort i forkant av oppdraget og at han kommuniserte på en uprofesjonell måte.

KAK mener slike klager kan være skadelig for Studentersamfundets omdømme.

Avgjøres på søndag

KAK skriver videre i mistillitsforslaget at de ikke har blitt involvert godt nok i PR- og markedsrettede oppgaver. De påpeker også at dårlig kommunikasjon og misforståelser kunne vært unngått hvis Reza hadde vært villig til å møte KAK, men sier at han ikke har stilt opp til tross for gjentatte invitasjoner.

Medlemmene i DNS skal stemme over Rezas framtid som markedsansvarlig på DNS’ generalforsamling førstkommende søndag.

Verken Amir Reza, leder i DNS, Silje Christine Andersen eller leder av KAK, Runar Forsetløkken, har ønsket å kommentere mistillitsforslaget overfor Universitas før generalforsamlingen.

Universitas følger saken.

Powered by Labrador CMS