Slapp bandnavn til «Mega-konsert»

HiOs ingeniørstudenter vil trekke 3000 publikummere til «Tøff i pysjamas«.

Publisert

Universitas skrev i starten av juni om at Oslo Tekniske Forum, foreningen for ingeniørstudentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus, hadde booket et «hemmelig» band til en planlagt storkonsert rundt studiestart. Nå er katta ute av sekken, og leder Marthine Reinholt kan avsløre at det superhemmelige bandet er...

... De Lillos

– DeLillos er jo en av de fire store, sier Reinholdt til Universitas. Hun sikter til «de fire store» i norsk rock: Jokke, Raga Rockers, DumDum boys og altså DeLillos.

– Dessuten er det super sommermusikk alle kjenner til, legger hun til.

Reinholt sa til Universitas i juni at arrangørene ønsker å tiltrekke seg studentene, ikke hele Oslos befolkning.

– Men har DeLillos spesiell studentappell?

– Det er super parkmusikk!

Rekordhonorar

Av budsjettet på 300 000 kroner går 200 000 direkte til honorar til DeLillos. Ingeniørstudentene oppga i juni at dette er halvparten av det bandet vanligvis tar for en spillejobb.

– Hvordan har dere klart å forhandle summen ned til halvparten?

– Vi ønsker ikke å kommentere økonomien i dette, sier Reinholt. Hun kan imidlertid bekrefte at konserten vil være gratis og åpen for alle.

– Men var det vanskelig å booke dem?

– Ingenting er vanskelig bare man vil nok. Styret har jobba masse for å få dette til. Alt det tekniske med tillatelser og forskrifter som må følges har vært krevende.

UiO kom i forkjøpet

Universitas er kjent med at DeLillos ikke var HiO-studentenes førstevalg. Etter det vi erfarer kom Universitetet i Oslo dem i forkjøpet, og booket det bandet ingeniørstudentene først ønsket. I hvilken anledning dette skal være, er ennå ikke kjent.

– Jeg kan si så mye som at det ble en interessekonflikt for bandet, sier Reinholdt.

– Er det BigBang?

– Ingen kommentar.

•kulturredaksjonen@universitas.no

Powered by Labrador CMS