Studentpakken:

Alt for sein og passe dårlig

Årets studentpakke har kommet, med rabatt, snacks og intimsåpe. Hva er godt? Hva smaker dritt? Og er egentlig noen av rabattene gode?

Publisert Sist oppdatert

Hva: Studentpakken

Hvor: På de ulike campusene 

Når: «Semesterstart» (eller en måned etter - her varierer det fra campus til campus)

For enhver fattig student er studentpakken noe man ser frem til. Gratis mat og rabatter varmer nå som kulda biter og strømregningen skyter i været. Nok en gang er den kommet til semesterstart, eller rettere sagt: en måned etter. 

Innholdet ligner tidligere år, med små variasjoner. Inflasjonen synes å ha truffet nøtteindustrien – begge nøtteposene er adskillig mindre. Og nydelige sørlandschips har blitt nedgradert til forferdelige, amerikanske Doritos. Potetgullet (om det kan kalles så) påstår å ha «nacho cheese flavour», men dette er feil - det smaker gummi. 

Aller best i år er det nyeste tillegget - brownies til hele familien. Saftige, gode og fylt med nok sukker til at man kjenner det i tennene. Browniene er gode nok til å tilgi posen med cashew som later som om det er chilinøtter, men som bare smaker dritt. 

Woke-kulturen viser sin innmarsj i studentpakken. I år har de nemlig valgt å være kjønnsnøytrale. Den velkjente intimsåpen er verken rosa eller svart i år, og det er derfor vanskelig å vurdere om den er trygg å bruke for mitt kjønn eller ikke. Attpåtil er tampongene fjernet. 

Rabattene er noe dårligere for de av oss som gjerne skulle blitt litt brune og blide. HelloFresh for studenter som vil lære seg å lage mat, Burger King for studenter som ikke gidder. Tilbud på sengetøy og Kondomeriet for seksuelt aktive studenter, gratisbilletter til kringkastingsorkesteret til de som trives best alene. Alt i alt er rabattene akkurat det vi vanligvis får - ingenting vi bruker, ingenting vi trenger, men noe vi kanskje noterer oss og glemmer frem til de går ut på dato. 

Men hvorfor kommer studentpakken NÅ? Vanligvis kommer studentpakken ved semesterstart, men nå er det allerede over en måned siden vi Pilestredet-studenter karret oss opp av senga og inn på campus, hvor vi ble møtt med en kantine som ennå ikke hadde åpnet. Vi stakkarslige Oslomet-studenter kunne trengt studentpakken den gang da, ikke nå. Forklaringen er egentlig selvsagt: Blindern-studenter er for late til å starte semesteret før halvveis ut i februar, så det er selvfølgelig deres timeplan som blir prioritert. 

Hovedproblemet til studentpakka er det samme som det er hvert år: Det er for mye reklame og for lite spiselig. Fattige studenter sier aldri nei til gratis mat, men det er en grunn til at ingen kjøper sour cream and onion-nøtter til vanlig. Browniene er gode, men i år er de dessverre det eneste spisbare i pakken.

Powered by Labrador CMS