Utvid skjenketiden, ellers drar jeg til Europa

Jeg er i det store og det hele fornøyd med hvordan vi i Norge har organisert samfunnet vårt. Det finnes imidlertid ett punkt hvor lovverket virkelig ikke klarer å imøtegå mine interesser: utelivet.

Publisert

Jeg, i likhet med haugevis med andre nordmenn, er helt avhengig av å rase fra meg i helgene for å være i stand til å takle den bunnløse meningsløsheten som den ubrutte syklusen av arbeidsuker ellers hensetter meg i. 

JA, jeg kan være ute til tre. JA, mange av Oslos klubber og barer spiller høyst dansbar musikk. Men for de av oss med noe høyere stamina når det kommer til fest og moro, finnes det per i dag ingen (lovlige) alternativer.

Med mindre man reiser til utlandet. For jeg reiser altså heller til Ayia Napa og sitter som sild i tønne i en frokostsal i 41 grader og hører på akustiske covere av Avicii og ser på briter og svensker spise bacon med henda enn å ligge hjemme i egen seng så lenge det betyr at jeg får danse til klubbversjoner av vestlige popsanger så lenge jeg bare vil.

Jeg ser meg nødt til å dra til Berlin, til klubber som Kitkat og Berghain, hvor folk henger nakne i reimer fra taket og både gir og mottar oralsex til dundrende techno-musikk. Her får man i det minste holde på kontinuerlig fra torsdag til søndag.

Åpenbart er ingen av alternativene ønskelige for den gjengse nordmann. Myndighetene skylder på økt vold som følge av utvidet skjenketid. Men hvor er det egentlig overvekten av voldshendelsene oppstår? I taxikø.

Jeg mener samfunnet har mye å tjene på utvidet skjenketid. Dermed kan folk heller ta bussen hjem på morgenkvisten, og kanskje like viktig: Vi unngår at folk tyr til den laveste formen for sosial omgang, nachspielet.

Powered by Labrador CMS