Vår? Nei takk, begge deler

Våren er og blir som kebabpizza. En kjip mellomting av to vesentlig bedre komponenter.

Publisert Sist oppdatert

Snøen har smelta og regnet har igjen begynt å dale ned fra himmelen. Det betyr bare én ting: Våren er her.

Våren. En årstid mange virker å elske. Blomstene springer opp fra bakken, solen gir farge igjen og det er en følelse av en ny start. Flott, ikke sant? Nej.

Beklager, men jeg blir rett og slett ikke så imponert av vår. Ja, det er noe fint med blomster og fuglekvitring, men det er ikke nok for meg. Våren er og blir en mellomting, og mellomting er kjipe. Ta kebabpizza for eksempel. Helt ok, får jeg det servert spiser jeg det. Men hvis jeg får valget velger jeg både kebab, eller pizza, før jeg velger kebabpizza. Det er rett og slett ikke bedre enn noen av komponentene sine. Slik ser jeg våren også.

Jeg vil mye heller ha sikre minusgrader og skiføre enn vår. Og vil mye heller bade på Sørenga, slikke sol og gå i shorts enn vår.

Jeg veit ikke lenger hvilken jakke jeg skal ta på meg. Skal jeg velge skalljakke, en tynnere jakke eller vinterjakka? Alle er både for varme og for kalde. I det jeg begynner å kle av meg kommer en kald bris og det er på igjen med alt. Og den ene dagen jeg kaster genseren og beveger meg ute i kun t-trøya, ja da våkner jeg opp forkjøla dagen etter. Skoa funker ikke og shortsen henger ubrukt i skapet. Alle valg blir feil når det er vår.

Du må gjerne kose deg med blomster og fuglelyder i 13 grader. Jeg venter derimot til Norge går over til kun to årstider. Vekk med vår og høst. Vekk med kebabpizzaen. Jeg vil ha på shorts og t-skjorte!

Powered by Labrador CMS