Elektronisk kompost

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# komPost#1

# Hva: Skjønnlitterær antologi

Forlag: Post forlag

Den skjønnlitterære antologien komPost #1 er den første utgivelsen til det hel-elektroniske forlaget Post forlag. De aller fleste av bidragsyterne har tidligere utgitt bøker, og flere vil trolig fremstå som kjente navn for leseren. E-boken inneholder både dikt og prosa, og det er ingen ting å si på kvaliteten på bidragene. De er solide og gjennomførte. Kristian Lundbergs «En liten berättelse om helvetet» er et rørende portrett av en alenemor og hennes sønn. Lundberg skriver drivende godt og det er umulig å ikke hengi seg totalt. Johan Staxruds dikt «Flegma» lykkes langt på vei i å illustrere umuligheten av å leve.

Det hadde likevel vært interessant med et flertall av ukjente navn og ikke omvendt. Antologien er en ypperlig anledning til å fremme personer som ikke nødvendigvis har materiale for en utgivelse, men som har tekster som hver for seg har kvaliteter. Og nettopp derfor kan de egne seg som bidrag til en antologi. Ved å blande flere ukjente, men dyktige skribenter med etablerte forfattere skapes det dessuten en dynamikk og energi som det er vanskelig å finne andre steder. Når det er sagt har forlaget helt sikkert en tanke bak akkurat hvordan de har valgt å sette sammen antologien. Sånn sett hadde et innledende forord vært ønskelig.

Det er bare å ønske Post lykke til på veien mot å bli landets ubestridte e-bokforlag. Og til alle som vet hvordan man bruker en datamaskin eller et lesebrett, gå inn på nettsidene deres og last ned e-boka. Den er god og helt gratis.

Powered by Labrador CMS