Roman

Hete netter i Nice

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Uoppredd seng

# Av: Tron Jensen

Forlag: Oktober

I Uoppredd seng møter leseren den middelaldrende, skilte og smått deprimerte Odd som har søkt tilflukt i Nice med sin nye kjæreste, algeriske Naima.

De to kommer i kontakt med et ungt norsk par, Jonas og Tania og med søsteren til Naima i bakgrunnen er det duket for seksuell frustrasjon i Nice sine sommervarme gater. Dramaet blir ikke mindre ved at Odds ekskone Torill lurer i periferien.

I Tron Jensens univers kan det tilsynelatende virke som om menneskene kun har et behov, sex. Det være seg menn som kvinner. Enten det er med sine respektive partnere, i fantasien, svoger og svigerinne, eller med vilt fremmede fra gaten. Ingenting er umulig. Spørsmålet om mennesker virkelig er så enkle som Jensen skal ha det til gjør seg til tider gjeldende, men på grunn av intensiteten og drivet i teksten kan ikke leseren gjøre annet enn å gi seg hen til fortellingen enn så lenge. Spørsmålet hviskes lett ut ved hjelp av et konsist språk, men riktignok bare for å dukke opp igjen noen kapitler senere.

Om Odd enten er en middelaldrende kåtskalk som tenker i overkant mye på sex eller faktisk belyser enkelheten ved mennesket – at vi ikke er annet enn dyr som drives av naturlovenes enkleste drifter – får være opp til leseren å bedømme.

Men kanskje er det noe i følgende påstand: Jo eldre vi blir, jo kåtere blir vi – alder er i hvert fall ingen demper for seksualdriftene. En ting er helt sikkert, det kommer ikke noe godt ut av verken sex eller begjær. Ligg heller unna og les en god bok, men ikke nødvendigvis Uoppredd seng.

Powered by Labrador CMS