ET ÅRS INNSATS: Helene Wilberg (t.h) og Anne Martins Bjærke har jobbet nærmere et år for å få den nye siden i stand.

Bringer arbeidslivet til fakultetene

HF og SV har laget en ny nettside som gjør studentene attraktive for toppsjefene.

Publisert Sist oppdatert

Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV) og Det humanistiske fakultet (HF) ved Universitetet i Oslo har i fellesskap utarbeidet en ny nettportal.

– Vi vet at studenter sliter med å definere egen kompetanse etter endt utdanning, Denne siden kan derfor være med på å bevisstgjøre dem det de har lært, sier Anne Martins Bjærke, arbeidslivskoordinator ved SV-fakultetet.

Navigasjonsproblemer

Sidene, kalt «Samarbeid med oss», er imidlertid først og fremst tilrettelagt næringslivet. På en enkel måte defineres studentenes kompetanse, og nettsidene er ment å synliggjøre tilbudene UiO kan tilby næringslivsaktører. De kan hjelpe for eksempel næringslivsaktører på jakt etter konsultasjon fra en mastergradstudent, eller et næringsrettet forskningsprosjekt å gå inn og få oversikt over hvilke fakulteter som stiller med de ulike kompetanseområdene.

– Vi har fokusert mye på å lage en god oversikt over våre ressurser, som er viktig når den skal brukes av et bredt eksternt publikum, sier kommunikasjonsrådgiver ved HF, Helene Wilberg.

– Vi har erfart at folk ofte har problemer med å finne frem på universitetets nettsider, derfor har vi nå prøvd å samle informasjon om samarbeidsmuligheter og vår kompetanse på ett sted så det skal blir enklere for aktører i arbeidslivet å orientere seg.

Dekan ved SV fakultetet, Knut Heidar mener siden kan gjøre mye godt for fakultetene.

– Et samfunnsvitenskapelig fakultet trenger gode kontakter med arbeidslivet. Både forskning og studier får bedre vekstkår gjennom slike møteplasser for samfunn og akademia.

Sikter på utvidet samarbeid

Foreløpig er det ikke igangsatt lignende prosjekter med de andre fakultetene, men det er muligheter for at de etter hvert inkluderes under samme nettside.

– Vi mente at det var viktig å jobbe målrettet innenfor vårt eget fagområde først. Men hvis nettsiden blir vellykket vil det absolutt være mulighet for å utvide samarbeidet med resten av universitetet, sier Wilberg.

Powered by Labrador CMS