Siste finish.

Epoke-mote

Våren og sommerens moter er inspirert av svunne tider, romantikk og tydelige mønstre.

Publisert Sist oppdatert
”Charlies Angels”: tre damer med hver sin stil -- klare for action.
Barokken møter år 2006.
Litt pønk, litt barokk.
Korsett er tilbake i motebildet. Dog uten innsnøring som gir åndenød.
Jåleri og prat på jentetoalettet.
Vifter; praktisk og elegant på en gang.

Foto: Mari Hagen

Modeller: Carolin Rustad • Ingrid Wergeland • Christian Oftedal • Martin Wroblewski • Silje Bekeng • Martin Berge • Knut Erlend Hjorth-Johansen • Tonje Eliasson og Carline Tromp

I undergrunnen, blant de kreative og de vågale, hersker trendsetterne, og setter en standard for hva som kommer. På catwalker verden over, i blader og på bransjetreff, blir dette fanget opp, og presentert. I høst kom de første tegnene på hva som rører seg dette semesteret. Og det er klær fra ulike historiske epoker, iblandet en dose dramatikk og romantikk som gjelder nå.

Rysjer og blonder gir assosiasjon til både barokken og det søte romantiske. Korsetter og vakre vifter likeså. I tiden fremover kommer det til å dukke opp klær som tatt rett ut av filmen «Amadeus» eller tv-serien «Huset på Prærien», både i butikkene og på gata. Andre tendenser er det gotiske, synth-stilen og det androgyne. Dramatiske sorte gevanter, strenge linjer, sterke grafiske mønstre og dress for begge kjønn. Som tatt rett ut av en Depeche Mode video.

Camillas Collektion

Vår selvoppnevnte kles-og moteekspert kommer i hvert Magasin med råd og vink, inspirerer og utfordrer, drar frem glemte skatter og slår et slag for klærne du skaffer deg billig eller gratis. Camilla har som mål å gi deg en blanding av husmortips og glamorøse trendspådommer.

Takk til Den Norske Opera for lån av lokaler.

Takk til Hennes & Mauritz for lån av klær (vår/sommer 06).

Takk til Radio Nova for lån av modeller.

I neste Magasin: Kjerringbutikkene – uvurderlige og undervurderte

Powered by Labrador CMS