Trekker seg: Trygve Moen Bernhardt Haaland.

DNS-formann trekker seg etter nachspiel-hendelse

Leder for Det Norske Studentersamfund, Trygve Bernhardt Moen Haaland, går av.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har ikke tillit til at jeg kan opptre som et godt forbilde og velger dermed å trekke meg som formann, sier Haaland i en pressemelding sendt ut fra Det Norske Studentersamfund (DNS) fredag kveld.

Bakgrunn: DNS stopper alle nachspiel etter hendelse natt til tirsdag

I går ble det kjent at Studentersamfundet stopper alle nachspiel på Chateau Neuf etter en alvorlig hendelse natt til tirsdag. Nå trekker Haaland seg som følge av hendelsen.

– Som formann av DNS har man et ansvar for å sørge for at Studentersamfundet skal være et trygt og godt sted for alle byens studenter. Jeg har handlet på en måte som ikke er forenlig med det ansvaret man har som formann og velger å ta konsekvensene av det. Dermed har jeg valgt å trekke meg som formann av Det Norske Studentersamfund med umiddelbar virkning, sier Haaland i pressemeldingen.

Trygve Bernhardt Moen Haaland blir leder i DNS: Slutt på korridorsnakk og mer åpenhet

Tillitsbrudd

Politiet ble tilkalt og etterforsket hendelsen tirsdag kveld. Etter flere avhør valgte de å henlegge saken fordi de mener det ikke har skjedd noe straffbart. Haaland mener likevel at hendelsen representerer et tillitsbrudd som er uforenlig med vervet som formann, ifølge pressemeldingen.

Nå vil Studentersamfundet implementere nye retningslinjer for kulturen på Chateau Neuf.

– Vi er allerede igang med å implementere nye retningslinjer for hva slags kultur vi ønsker på Chateau Neuf. Som en møteplass for studenter i Oslo har vi et ekstra stort ansvar for at Studentersamfundet er et sted for alle, og hendelser som dette tar vi med stort alvor, forteller styret i DNS i pressemeldingen.

Universitas kåring: Trygve Berhardt Moen Haaland er Oslos tredje mektigste student

«Uønskede hendelser»

På torsdag sa DNS-direktør Thorstein Sjursen at det hadde forekommet «uønskede hendelser» på nachspiel tidligere og at de ikke har ikke hatt den kontrollen de ønsker på nachspielene som har vært på Chateau Neuf. Han ville ikke kommentere hva slags hendelse det var snakk om.

– Det har forekommet flere uønskede hendelser på nachspiel tidligere, sa han til Universitas.

Universitas kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS