KUTT-MASKIN: Som formann kuttet Markus Knutsen millioner i utgifter for Chateau Neuf gjennom nedbemanning og kortere åpningstider.

Chateau Neuf: Formann trekker seg

Markus Knutsen trekker seg fra sin stilling som formann for Det Norske Studentersamfund.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ønsker med dette å meddele min avgang som Formand ved Det Norske Studentersamfund, skriver Knutsen i en uttalelse.

– I den senere tid har uenigheter blitt til konflikt og personangrep noe som er destruktivt for organisasjonen vår i den tiden vi er inne i nå. Det har fremkommet påstander rundt min person som jeg avviser på det sterkeste. Likevel velger jeg nå, for organisasjonens beste, å stille min posisjon til disposisjon, skriver han videre.

Tidligere denne uken ble det kjent at daglig leder i DNS hadde funnet flere økonomiske uregelmessigheter da hun gjennomgikk foreningens økonomi. Feilene gjaldt manglende kvitteringer og at utbetalingen av styrehonorarer ikke virket å følge budsjettets utbetalingsplan.

Fikk du med deg? Styret må svare for seg etter mistanke om alvorlige økonomiske feil

Kuttet millioner

Markus Knutsen tok over som formann i januar og tok [umiddelbare grep for å bedre den økonomiske situasjonen](1). Ifølge Knutsen selv kuttet DNS to millioner kroner av utgiftene på kort tid, samtidig som de økte inntektene.

– Chateau Neuf er ikke friskmeldt ennå, men nå har vi en god økonomi og det er ingen fare for at vi vil gå i minus i år. Det er første året på lenge, sa Knutsen til Universitas i mars.

Han har også gjort seg bemerket ved å [gi strippestang til feminister](4) og erklære krig mot [tåkefyrstene i politikerstanden](5).

Powered by Labrador CMS