Fellesfest for UiO, BI og HiO

Publisert

Studentfestivalen STUDiO har for første gang innledet et samarbeid med studentforeningene på BI og Høgskolen i Oslo (HiO). Under høstens festival blir det fokus på fellesarrangementer med foreningener fra de forskjellige institusjonene. Av forslagene som har kommet inn er blant annet en stor utendørs konsert i parken bak Fysikkbygningen på Blindern, og utekino.

Festivalsjef Nicolai Rønneberg Nielsen sier at han ønsker at festivalen skal gjenspeile mangfoldet i akademia, og at studentforeningene skal kunne gjøre felles front mot byens kommersielle aktører.

– Vi ønsker å samle Det Norske Studentersamfund (DNS) og studentforeningene slik at vi samlet kan konkurrere mot utelivet i byen.

Nielsen kan foreløpig ikke gå ut med navn på hvilke artister som vi spille under årets STUDiO, men sier at disse vil bli offentliggjort fortløpende fram mot sommeren. Festivalen vil åpne den 15. august med immatrikulering av de nye studentene og en stor kick-off-konsert med kjente artister på Tullinløkka.

Festivalsjefen forventer ikke at årets festival vil by på problemer av økonomisk art. Han ønsker ikke å fokusere på hva tidligere styrer har gjort feil, men berømmer årets hovedstyre for god økonomisk kontroll.

– Vi har såpass god økonomisk kontroll at det å gå i underskudd ikke er en problemstilling vi ser på. Har vi ikke penger til et arrangement, så vil det heller ikke bli holdt, sier Nielsen.

Nielsen vil bruke STUDiO som en plattform til å vise fram det arbeidet som blir gjort i DNS og studentforeningene for de nye studentene. Tanken er at festivalen skal kunne brukes til å rekruttere flere frivillige. Derfor vil det i år satses ekstra på opplæring av disse.

– Det er de frivillige som lager den festivalopplevelsen vi søker. Ved å gi større kompetanse til de frivillige vil vi både gi noe igjen til de som stiller opp, samtidig som vi gir dem som kommer på festivalen en bedre opplevelse, sier Nielsen.

Powered by Labrador CMS