Tinderfesten fra helvete

Kanskje det siste dating-programmet du trenger å se.

Publisert

Det er så enkelt å være kritisk til influensere og hva enn de finner på, fordi de er influensere. Men noen ganger lurer jeg på hvor mye energi de egentlig har lagt inn i det som produseres. Fetisha Williams, eks-bestevenn og -podcastmakker til Sophie Elise, har sammen med komiker Martha Leivestad laget studioprogrammet Martha og Fetisha for VGTV. 

Som jeg skrev den gangen, møtte skuffelsen meg i døra da jeg forstod at programmet ikke levde opp til forventningene mine (som var svært lave). Nå har Fetisha kommet med en spin-off serie, nemlig Tinderfesten. Igjen prøvde jeg virkelig å ha et åpent sinn. Men dette er kjendis-tv på sitt aller simpleste. 

Williams har invitert influenserne Øyunn Krogh og Carone Nitter, samt hennes egne personlige assistent, til en «tinderfest» i regi av VGTV. VGTV fikk æren av å finne dates til jentene via Williams sin tinderprofil, der jentene ikke ante hvem som ville dukke opp på gruppedaten. Hverken guttene eller jentene virket svært interessert i hverandre, og det smertet å se hvordan jentene ble satt sammen med gutter som åpenbart ikke matchet deres personlighet og stil. 

Dette er kjendis-tv på sitt aller simpleste

Konseptet er såpass svakt at Williams burde overraske seeren med uventede påfunn som kan dra opp kvaliteten. Men slapp av – det har hun selvfølgelig tenkt på. Etter hvert som gjengen har rukket å bli litt varme i trøya, kommer det en utfordrer der jentene kan velge å bytte ut partneren sin med den nye. En slags Paradise Hotel-vri altså. En fyr med tatoveringer kommer spankulerende inn, men jentene er jo ikke særlig imponert. Og når Øyunn Krogh ikke kan fatte eller forstå hvordan tattisgutten kan bruke hvit, beige og kremhvit sammen (for det passer åpenbart ikke sammen), så blir jeg skuffet over hvor overfladiske disse jentene er. Men det er kanskje mer kritikkverdig av meg å bli skuffet over Krogh for å være overfladisk. Tinder er jo tross alt overfladisk, og det er kanskje naivt av meg å tenke at disse jentene ikke skal handle deretter. Looks en stor del av merkevaren deres. 

Det beste med Tinderfesten er Caroline Nitter. Hun er spøkefull, spontan og vittig. Også Williams er særlig god til å lage god stemning i pinlige settinger, men det ror ikke programmet i mål. Dessverre. 

VGTV har nok gått på tomgang for gode ideer på pitche-møtene deres. Er dette tv-produksjon bare for tv-produksjonens skyld? Har noen voksne vært hjemme? For når hverken av jentene har et snev av interesse for guttene VG har spleiset dem med, så har ikke seeren lenger et insentiv for å fortsette tittingen.

Powered by Labrador CMS