Formidlende omstendigheter

Universitetet starter til høsten opp en studieretning for yrkesrettet litteraturformidling, noe som er helt nytt og unikt i Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Reformen har gitt oss anledning til å gi studentene et tilbud som i større grad er rettet mot praktisk yrkesliv, hvor de fleste jo havner, forteller leder i programstyret ved Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap Anne Birgitte Rønning.

I tillegg til forlagsbransjen ser hun for seg jobber som litteraturskribent eller informasjonsmedarbeider i en organisasjon.

Den nye studieretningen vil inneholde emner som edisjonsfilologi, elektronisk tekstkoding og opphavsrett. I tillegg vil alle studentene få et praksissemester likt det man nå har i Humanistisk prosjektsemester. Instituttet vil også hente inn ekstern kompetanse til en del valgfag.

– For eksempel er BI aktuelle i forhold til bedriftsøkonomi, og Høgskolen i Oslo i forhold til webdesign, forteller Rønning.

Den nye bachelorgraden er ment å være et fullverdig studium hvor en går ut som yrkesklar litteraturformidler etter tre års studier. Det vil også bli et tilsvarende tilbud på masternivå, beregnet på studenter som har gått på en av de ordinære litteraturstudieretningene.

På grunn av blant annet prosjektsemesteret vil studieretningen bli adgangsbegrenset med 20 plasser. For å gå den nye studieretningen må alle studenter, også de som har studert litteratur fra før, søke via Samordnet opptak og begynne fra begynnelsen.

Powered by Labrador CMS