Falafel i full rulle

Med fire hjul og to hender tilbyr Fredrikkeplassens nye foodtruck, HOME, en falafelrull som metter både smak og behag.

Publisert

Hva: HOME, en syrisk inspirert foodtruck
Hvor: Frederikkeplassen

Det er torsdag, og luften på Frederikkeplassen er våt. Plassen som vanligvis er helt tom – med unntak av en oppblåsbar figur og noen boder her og der – har nå fått nytt liv med foodtrucken HOME. Sjappa på fire hjul er en syrisk inspirert foodtruck som tilbyr kjappe og ferske retter til de studentene som løper fra et mislykket seminar til et annet. 

I dag skal vi teste deres falafelrull. Før falafelfølget rekker å bestille, får vi en smaksprøve i form av hver vår ferske falafel dyppet i en god dose hummus. Allerede her starter det sterkt. Ikke nok med at falafelene går fra mos til ferdigformet og ferdigstekt falafel rett foran øynene på oss, så smaker den rett og slett herlig. Hummusen er også ingenting å kimse av: med sin runde smak av tahini treffer den smaksløkene uten motstand. Mens falaflene blir montert og stekt får vi igjen en smakebit, denne gangen av ris og grønnsaker rullet inn i drueblader. Vi får vite at retten heter dolmer av ansiktet inne i matboden. 

Ansiktet tilhører studenten Kassas (35), som studerer midtøstenstudier her på Blindern. Han har de siste to ukene laget falafler til sine medstudenter for å gi en smakebit på noe fra sin egen kultur. Men han tilbyr ikke bare mat. Mens han snekrer sammen falafelrullene foran oss, får vi delta i litt god gammeldags chitchat som får ventetiden til å fort smelte bort. Vi får her vite at han foreløpig bare får holde på til den 29. september, men at han prøver å finne andre måter å tilby studentene ferske falafler på campus.

Til vanlig koster falafelrullen 79kr, men vi blir nå overrakt en varm presserull til dagens anmeldelse. Rullen består av tomat, agurk og sylteagurk (bonus for to type agurk), en form for løk, koriander, hummus og selvfølgelig rullens navngiver – falafel. Alt rullet sammen i et stort lefsebrød. Selv om det er noe færre grønnsaklige elementer enn andre falafelruller – som kål, syltet løk og en form for dressing – er første smakebit en god smakebit. Falaflenes varme og sprø utside komplimenterer de kalde og ferske grønnsakene på nydelig vis. Sylteagurken er også med på å skape spenning hos smaksløkene, og hever den milde og myke hummusen flere hakk oppover.

Mens falafelfråtserne savner noe mer salt i en av komponentene, kommer vi frem til at rullen som den er, gir en behagelig og sunn matopplevelse uansett. Alt i alt gikk rullen for fort ned i magen, da det var vanskelig å holde tennene tilbake når man er i møte med en så god matrett. Keep it coming Kassas!

Powered by Labrador CMS