Revykongen:- Hele drømmen om å begynne med humor begynte på Markedshøyskolen, sier komikeren.

Bachelor i revy

«Norges morsomste mann», Martin Beyer-Olsen, ville egentlig bli gründer.

Publisert Sist oppdatert

Hvem: Martin Beyer-Olsen

  • Studerte: Bachelor i internasjonal markedsføring og ledelse ved Markedshøyskolen
  • Når: 2000 – 2003
  • Aktuell med: Sesong 4 av Underholdningsavdelingen på NRK

– Jeg var veldig interessert i markedsføring.

Martin Beyer-Olsen har ikke alltid visst at han ville bli komiker. Da han begynte å studere ved Norges markedshøyskole (MH), som lå for seg selv på Schous plass før sammenslåingen med BI, var det med et brennende engasjement for gründervirksomhet.

– På videregående var jeg med i en ungdomsbedrift, og jeg syntes det var dritfett å lage egne produkter. Vi lagde en slags matboks og holdt på å få en veldig bra deal med Munchforlaget, som ville kjøpe 20 000 bokser og klistre på Skrik-maleriet. «Yes, nå blir vi millionærer!», tenkte vi. Men det ble vi ikke, for det var for dyrt. Men det var veldig gøy, og det var derfor jeg ville studere markedsføring.

Men det var ikke gründer han skulle bli. Tidlig under studiene skjønte han at humor var den store lidenskapen.

– Hele drømmen om å begynne med humor begynte på MH. Jeg hadde ikke kommet meg gjennom studiene uten revyen der. Allerede den første dagen jeg møtte opp der var det utlyst søknad til revygruppa. Etter å ha søkt ble jeg kunstnerisk leder, og etter det har jeg vært revysjef i alle år, i tillegg til skuespiller og tekstforfatter.

Beyer-Olsen sitter framoverlent og gestikulerer entusiastisk mens han forteller om gamledager. Han har gode minner fra studiene.

– Jeg savner å kunne dedikere hele tiden min til både det å studere og til revyene. Jeg savner å sitte oppe hele natta bare for å gjøre noe i fellesskap med andre. Man tenker ikke på at dette er jobb eller at vi får penger for det eller noe, det er bare moro.

I tillegg til studentforeninger og revy fant han tid til både Playstation og Nintendo. Med så mye å ta tak i på fritiden var det kanskje uunngåelig at karakterene led litt. – Jeg var veldig aktiv på den sosiale fronten, og så ble jeg kanskje litt mindre interessert i det faglige etter hvert. Jeg ble en sånn «average C student». Andre ting tok over. Men jeg kom igjennom med hodet over vannet.

I dag er Beyer-Olsen trolig best kjent som Norges morsomste mann 2015, og som en del av ensemblet i Underholdningsavdelingen på NRK. Studietidens revyer var et solid fundament å ha som komiker. Faktisk vurderer han å ta med noen av karakterene han skrev for over 15 år siden med til de tusen hjem.

– Min første «hit» var en karakter fra revyen på MH. Det var en bygdetulling som het Bendik Fra Glomskjos. «Fra» var altså etternavnet. Det var en veldig rar karakter som hadde en blanding av masse dialekter, og gikk rundt i boblejakke og ryggsekk. Ingenting hang på greip med han. Men han var en folkelig karakter, så det kan være han passer inn i Underholdningsavdelingen.

Powered by Labrador CMS