TUNGT LØFT! Denne tv-en var trolig for tung til at tyvene klarte å få den med seg.

Høflige tyver på SV

I løpet av sommerferien klarte noen klumsete tyver å bryte seg inn på SV-fakultetet. Utbyttet ble hundre kroner og to utdaterte laptoper.

Publisert Sist oppdatert
PLYNDRET! Denne krukken inneholdt hundre kroner i småmynt. Nå er det bare verdiløse papirlapper igjen, som tyvene tok seg bryet med å legge pent på plass.
SJOKKBREKK! Tyvene brukte brekkjern for å komme seg inn.

– Det ble stjålet to gamle laptoper, noen minnepenner og hundre kroner i småmynt. Tyvene prøvde også å få med seg en 42 tommers flatskjerm, men de klarte ikke å løfte den med seg ut vinduet, så den ble satt igjen, forteller Inger Ann Faye, assisterende fakultetsdirektør på SV-fakultetet ved Universitetet i Oslo.

Tyveriet fant sted mellom fredag 2. juli og mandag 5. juli, uten at de ansatte på SV vet noe mer spesifikt. Man vet heller ikke om det er snakk om én eller flere skyldige.

Brukte brekkjern

Eiendelene som ble stjålet tilhørte SV-fakultetet, og ble tatt fra informasjonsskranken i første etasje.

– Tyvene brukte skrujern for å brekke opp låsene på dørene inn til vitenskapsbutikken bak Trygve-kaféen. I første omgang prøvde de å komme seg inn glassdørene, men måtte velge et annet inngangsparti. Deretter brukte de et brekkjern for å komme seg videre inn til SV-info, sier Faye.

– Vi antar at tyvene har gjort innbrudd før, selv om de ikke fremstår som særlig profesjonelle.

Inger Ann Faye, assisterende fakultetsdirektør.

– De hadde også klistret en gul lapp over bevegelsessensorene inne på fakultetet, og tatt i bruk en gardintrapp og en tang som lå her fra før av. Vi antar at tyvene har gjort innbrudd før, selv om de ikke fremstår som særlig profesjonelle, forteller Faye.

Samvittighetsfulle kriminelle

Faye kan også fortelle at tyveriet foregikk på en uvanlig ryddig måte.

– Tyvene hadde rett og slett ryddet etter seg. De passet for eksempel på å lukke igjen alle skuffene de hadde åpnet.

– Småmyntene de stjal lå oppi et syltetøyglass, hvor det også lå en del gule lapper. Disse lappene var lagt oppi glasset igjen etter at pengene var tatt ut, lokket var blitt skrudd på igjen og tyvene hadde lagt syltetøyglasset tilbake i skuffen. Derfor tok det litt tid før noen oppdaget at det i hele tatt hadde foregått et innbrudd, forteller Faye.

Henlagt samme dag

Politiet var og undersøkte området etter tyveriet, og tok blant annet fingeravtrykk fra åstedet. Likevel er saken nå henlagt.

– Den samme dagen som vi fikk beskjed om at politiet var satt på saken, fikk vi brev om at den var blitt henlagt. Men det er jo bare sånn det er, sier Faye.

For å unngå lignende episoder i fremtiden, har SV-fakultetet bestemt seg for å skjerpe inn sikkerheten ved utvalgte deler av fakultetsbygget.

– Umiddelbart etter innbruddet låste vi alle dørene som er adgangsbegrensede, slik at kun ansatte med kort og kode kan slippe inn. I tillegg har vi begrenset åpningstidene ved fakultetet. I sommermånedene har kun de som har nøkkelkort kunnet slippe inn. Nå som semesteret har begynt igjen, er fakultetet åpent for alle i arbeidstiden, men dette gjelder bare første og andre etasje, sier Faye.

Powered by Labrador CMS