2XJonas: Jonas Nilsen (bildet) og Jonas Virtanen (innfelt) er ikke helt enige når det gjelder flyreiser. Arkvifoto: Siri Øverland Eriksen
2XJonas: Jonas Nilsen (bildet) og Jonas Virtanen (innfelt) er ikke helt enige når det gjelder flyreiser. Arkvifoto: Siri Øverland Eriksen

Flyreisekrangel mellom studentpolitikere

Grønn Listes Jonas Nilsen dro til Roma på konferanse på UiOs regning. – Dobbeltmoralsk, mener Jonas Virtanen i A-lista.

Publisert Sist oppdatert

Med Jonas Nilsen i front har Grønn Liste ved Universitetet i Oslo (UiO) lenge vært kritiske til universitetets mange flyreiser. Seneste kritikk kom etter at det ble kjent at universitetsstyret brukte 227 000 kroner på å reise til Roma for å holde styremøte.

Bare noen uker senere dro Nilsen selv til den italienske hovedstaden for å delta på Unica-konferansen for studenter fra europeiske hovedstadsuniversiteter. Regningen tok UiO.

Bakgrunn: UiO brukte 227 110 kroner på styretur til Roma

– Dobbeltmoralsk

Sekretær i A-lista, Jonas Virtanen, mener Nilsens fremtreden er kritikkverdig.

– Nilsen har vært veldig krass i sin kritikk av andre på universitetet som han mener ikke gjør en tilstrekkelig innsats for miljøet, og har ofte tatt på seg rollen som vaktbikkje, sier han.

Virtanen påpeker at kritikken overfor styret er berettiget, men at Nilsen må etterleve det han snakker om.

– Politikken og prinsippene dine kan ikke bare gjelde for alle andre enn deg selv, og jeg tror ikke det er så veldig mange andre enn Nilsen selv som hadde utbytte av turen hans til Roma. Vi i A-lista er helt enige i at andelen flyreiser må ned, men forskjellen er at vi ikke kommer med pekefingre på hvem som må fly mindre. Vi mener det er et felles ansvar, sier han.

Studentvalget 2017: Venstrealliansen og Grønn liste på topp

– Dårlig sammenligning

Nilsen avviser kritikken, og mener selv det er en vesentlig forskjell på formålet med hans egen tur, og reisen til universitetsstyret.

– Du var kritisk til universitetsstyrets tur til Roma i september, men reiste dit selv på universitetets regning noen uker senere. Kan ikke dette fort fremstå dobbeltmoralsk?

– Det er selvfølgelig vanskelig for meg å svare på, men jeg vil påpeke at det er store forskjeller mellom de to situasjonene. Det er for det første en forskjell på å komme med kritikk av en enkeltperson, og å kritisere organisatorene bak reisene til universitetsstyret.

Forskjellen mellom en internasjonal konferanse og et ordinært styremøte må også tas i betraktning, mener Nilsen.

– Vi i Grønn Liste har aldri kritisert slike konferanser, men det må være lov å være kritisk til at universitetsstyret bruker masse penger på å reise til Roma for å ha et møte som like gjerne kunne vært holdt på Majorstua. Så jeg mener det blir litt søkt å sammenligne de to situasjonene.

Dette argumentet kjøper ikke Virtanen.

– Da blir spørsmålet om det er Nilsen selv som skal få avgjøre hva som kan anses som viktig nok for å ty til en flyreise, sier han.

Jonas Nilsen tordner mot Studentparlamentet: – Svikter velgerne sine

Powered by Labrador CMS