Klare for valgkamp: Magnus Nystrand og Tone Vesterhus er eneste kandidater til ledervervet for hvert sitt studentorgan. De er enige om at det er viktig å få studentsaker på dagsorden under neste års valgkamp.

Vil ha makta i student-Oslo

Tone Vesterhus og Magnus Nystrand er foreløpig de eneste som vil bli Oslo og Akershus’ mektigste studenttillitsvalgte neste år.

Publisert Sist oppdatert

Den 3.desember skal Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT) velge hvem som skal lede VT og hvem som skal være styreleder for Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) i 2013.

Tone Vesterhus stiller som eneste kandidat til leder for VT, og Magnus Nystrand som eneste kandidat til leder for SiOs hovedstyre.

De nye lederne har et krevende år i vente. Flere nåværende og tidligere studentpolitikere, trekker fram manglende evne til å samarbeide for et felles mål som et problem for Velferdstinget. De mener møtene i stedet er preget av politisk konkurranse og ideologiske uenigheter.

Politisk krigføring

En av representantene går så langt som å kalle situasjonen for «tidvis krigføring mellom institusjonene». Det trekkes også fram som et problem at Velferdstinget er mest opptatt av ideologi og prinsipper. Da blir lite gjort. Beskjeden er klar: Velferdstinget må bli mer pragmatiske og sette studentenes interesser først – ikke sine egne, politiske interesser.

Tidligere i høst skrev Universitas om rot med pengetildelinger på Velferdstingets tildelingsmøte, der representanter stemte for å gi penger til foreninger og organisasjoner de selv sitter i styret til.

Det har studentparlamentslederne på Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus og Handelshøyskolen BI reagert på, og de har etterlyst klarere retningslinjer for utdeling av studentenes penger.

Powered by Labrador CMS