NVHs fremtid fortsatt uviss

Det reviderte statsbudsjettet ga ikke Norges veterinærhøgskole avklaring om sin egen fremtid slik Kunnskapsdepartementet hadde planlagt.

Publisert

Etter at revidert statsbudsjett ble lagt frem tirsdag 15. mai foreligger det fremdeles ingen avklaring om lokaliseringssaken som omhandler Norges veterinærhøgskole (NVH), slik kunnskapsminister Øystein Djupedal sa i Stortingets spørretime 8. februar i år.

Diskusjonen om hvorvidt høgskolen skal flyttes til Ås for å slå seg sammen med Universitet for miljø- og biovitenskap (UMB), eller bli en del av Universitetet i Oslo (UiO) har pågått siden 2001. Nå må NVH belage seg på ytterligere fire måneders ventetid.

– Ut i fra signalene jeg har fått er jeg ikke overrasket over resultatet, sier rektor ved NVH, Lars Moe.

Nationen skriver 15. mai at interne stridigheter mellom flere statsråder og departementer ligger bak utsettelsen om NVHs fremtid. Moe bekrefter å selv ha mottatt samme signaler fra personer som står nær Regjeringen og Stortinget.

– Men dette har jeg ennå ikke fått bekreftet av Kunnskapsdepartementet, og ønsker derfor ikke å gå ut med noen konkrete navn, forteller Moe.

Selv om Moe er skuffet over at spørsmålet fortsatt står ubesvart, forteller han at han er glad for å ha blitt lovt en endelig avklaring, i forbindelse med det kommende statsbudsjettet. Selv ønsker NVH å bli en del av UiO.

– Men det viktigste for oss er at avklaringen av moderniseringsbehovet vårt vil komme så fort som mulig, sier han.

Powered by Labrador CMS