DNS-leder: Trygve Haaland avbildet med DNS sin karakteristiske forgylte gris.
DNS-leder: Trygve Haaland avbildet med DNS sin karakteristiske forgylte gris.

Oslos tredje mektigste student: Trygve Bernhardt Moen Haaland

«Nach-kongen» Haaland er kjent for å feste med studentpolitikere og kjenner «alle».

Publisert Sist oppdatert

«Partyprinsen»

  • Navn: Trygve Bernhardt Moen Haaland
  • Alder: 24
  • Rolle: Formann ved Det Norske Studentersamfund (DNS)

Slottsprinsen har lang fartstid på Neuf, både som kommunikasjonsrådgiver og i andre lederposisjoner på huset, og han og DNS har utviklet gode relasjoner til hovedstadens kulturliv, Velferdstinget og Oslo kommune.

– Vi har kontakt med stortingspolitikere og stjerneadvokater om det trengs, sier en sentral kilde på DNS. Viktigst er ansvaret DNS har for å drifte studentkultur, som studenthuset Chateau Neuf, oktoberfest, fadderukeopplegg og foreningsaktivteter.

Fikk du med denne fra i fjor? Trygve Haaland er ny DNS-leder

Tidligere formann i DNS, Andreas Slørdahl, mener Studentersamfunnet generelt gjør en veldig viktig jobb i denne sammenhengen, men at Haaland selv er avgjørende.

Noen måtte mene det Trygve mente

Andreas Slørdahl

– Man er avhengig av å ha en person som vet hva det går ut på og hva man kan gjøre med stillingen sin. Vi har sett tidligere at om formannen ikke kjenner huset eller mangler visjon blir det fort vanskelig.

Dette er maktkåringen: Slik har vi jobbet

«Godt lederskap»

Studentparlamentsleder ved Universitetet i Oslo, Jens Lægreid, mener Haaland har en viktig rolle driftingen av studentkulturen og viser godt lederskap. Han mener Haaland har sørget for mer orden i rekkene, og trekker særlig frem de to rettssakene og flyttemøtet som tilfeller der dette har vært tydelig.

Den siste rettssaken: DNS vant over Markus Knutsen

– Det krever mot å stå opp for det du tror på, å klare å mobilisere, og å få folk samlet gjennom. Det er imponerende, mener Lægreid.

Slørdahl mener også at Haaland var avgjørende under vårens diskusjoner om hvorvidt DNS skulle flyttes eller bli værende på Chateau Neuf.

– Noen måtte mene det Trygve mente. Det trengtes for å snu operasjonen, sier Slørdahl

Noen mener imidlertid formannen i DNS ikke innehar den samme makten som før.

– Rollen til Chateau Neuf og Studentersamfundet har også bleknet. Dessuten oppleves miljøet på Neuf nokså internt, sier en tidligere lederskikkelse som har fulgt Chateau Neuf over tid.

DNS-Haaland om katastrofeåret: – Det går ganske greit

Slørdahl forteller at DNS og Chateau Neuf alltid har vært internt, og at dette ikke nødvendigvis har noe med nåværende gjeng å gjøre.

– Det er nok heller et større strukturelt problem. Jeg vet ikke om en formann alene er i stand til å endre dette.

Men selv om studenthuset historisk sett har mindre relevans i dag, utgjør betongslottet fortsatt et viktig knutepunkt for Oslos studentliv.

Resten av lista:

[Plass 30-21](3)

[Plass 20-11](2)

[Plass 10-4](4)

[2. plass](10)

[1. plass](9)

Powered by Labrador CMS