Yuuu: Med _10 Ting_ ville Emir lage sin egen dans, à la Soulja Boy.

EMIR: – Det ble en gimmick, gønne på med pussy talk

Med soloprosjektet sitt viser Emir ingen tegn til voksesmerter.

Publisert Sist oppdatert

Emir Hvidsten Hindic aka Onge Sushimane aka Emir. Kjært barn har mange navn. Hittil har han bemerket seg med duoen Sushi x Kobe, bandet Softcore Untd., og gått solo som EMIR. Vi finner han ved kanten av barnebassenget på Tøyenbadet dagen etter konserten hans på Øya.

Stemmen er sliten og solbrillene er på.

En stund før dette lagde Emir, som en del av Sushi x Kobe prosjektet Sushis sommer. Her skilte Emir seg fra det de hadde gjort tidligere med en mer popete sound. Dette var mye mulig også starten på det som skulle bli til EMIR. Den gangen var det mye prat om fitte og andre gloser.

– Det ble jo en gimmick, gønne på med pussy talk. Sushi x Kobe begynte jo som tull. Når vi skjønte at vi var ganske gode til det her så ville vi preike om noe annet.

– Er det vanskeligere å rappe om sånt i 2018?

– Vet ikke om det er vanskeligere, men jeg tror at det ikke blir like godt mottatt. Det var ikke en annen tid akkurat, men vi var betydelig dummere og yngre.

Bendik er ingen «syngedame», men et resultat av en jeg-skal-gjøre-alt-selv-mentalitet. Universitas tok en prat med den Øya-aktuelle artisten.

Mer pop: Soloprosjektet EMIR bød på et mer modent uttrykk.

Mer pop med alderen

Soloprosjektet EMIR bød på et mer modent uttrykk og et annet tekstunivers. Og med det fulgte de mer stuerene tekstene. Men ikke alt skal være seriøst, noen ganger må pop bare være pop.

10 Ting, hva handler den om?

– Jeg og Henrik the Artist (fra gruppa Rytmeklubben) tenkte det hadde vært gøy å ha en låt med en dans.

– Som Madcon?

– Mer som Crank That av Soulja Boy. For 10 Ting handler jo egentlig ikke om noe som helst. Det er ikke noe tema som blir tatt opp der.

Live er Emir en popstjerne med rap-bakgrunn. Han beskriver selv energien han bringer til en konsert som «overtenning». Han avslutter konserten med Tenker feil, Sushi x Kobe-låten som uventet ble deres største hit.

– Mer om Emir: Ungdom­melig stemme­prakt og knallhardt balletak

Hissige låter med budskap

De nyere låtene til Sushi x Kobe inneholder en ganske høyoktan produksjon og tekstlevering. Ingenting er med andre ord forandret. I en av de nyeste singlene lyder det: «Metadon og Subutex / denne byen har blitt utsatt for motvillig sex».

– Hele den låten... Det er egentlig jælla funny. Før jeg gikk i studio, så satt jeg og pratet med faren til en god tjommi av meg, som er eksnarkis. Altså han er avdanket narkoman, liksom. Og han snakket utrolig mye om LAR-behandling (legemiddelassistert rehabilitering, journ. anm.). Behandling av heroinavhengighet med metadon.

– Hele den låten handler om at Bergen har et heroinproblem, og det er døden. Så det har vært chill å putte inn et sånt budskap i en låt som klikker jævlig hissig.

Mot høsten lover Emir både en EP, nytt fra Softcore Untd. og debutalbumet til Sushi x Kobe. Når sover man?

– Enda mer om Emir: Softcore Untd. leverte en konsert publikum aldri vil glemme

Powered by Labrador CMS