Nye venner på Facebook: – Det blir nok mange venne-forespørsler på facebook de neste ukene -- ignore, ignore, ignore, spøkte Giske under møtet med studentrådet på nærings - og handelsdepartementet denne uken. – Jeg er spent på å se hva studentene får til, sier næringsministeren.

Studentrådets utvalgte møtte Giske

Studenter utfordrer Trond Giskes råd av næringslivstopper med eget forslag til hva Norge skal leve av i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

*NHH-Symposiets studentråd:*

  • NHH-symposiet er Nord-Europas største studentdrevne konferanse for arbeidslivet. De har satt sammen et råd bestående av 10 studenter fra forskjellige universiteter og høyskoler i Norge, med faglig bakgrunn fra ingeniørfag og teknologi til juss og samfunnsvitenskap.
  • Skal i løpet av fire samlinger lage en rapport om utfordringene fremtidens næringsliv vil by på.

Norsk Handelshøyskole-symposiets (NHH) studentråd ble dannet som en [reaksjon på at næringsminister Trond Giske unnlot å inkludere studenter i sitt næringslivsråd, «Norge 2020»](1). Tirsdag denne uken møttes studentrådet for første gang, i nærings- og handelsdepartementets lokaler. Trond Giske holdt åpningstale for studentene.

Vil ikke være gamlis-råd

Giskes 2020-gruppe består av unge ledere fra næringslivet, og ble etablert for å komme med innspill til fremtidig verdiskaping i norsk næringsliv.

– Poenget med 2020-gruppa er at den skal bestå av unge ledere som også er nøkkelpersoner i næringslivet. Derfor ble ikke studenter inkludert. Men jeg synes det er bra at noen puster oss i nakken. Vi må unngå å bli en gjeng gamliser som ser verden slik den var i går, sier Giske.

Han er åpen for å ta med idéer fra studentrådets sluttrapport i arbeidet til 2020-gruppa.

Måtte ta personlighetstest

Ti studenter fra hele landet er håndplukket etter en omstendelig søknadsprosess. To av de som kom gjennom nåløyet er Åsmund Kjos Fjell og Liv Marit Vinje. Begge studerer juss ved Universitetet i Oslo.

– Jeg sendte først inn en søknad med et essay om hva jeg mener er de fremtidige utfordringene i norsk næringsliv. I andre runde gikk jeg gjennom en personlighetstest, og til slutt et intervju, forteller Fjell.

Studentrådet skal i løpet av fire samlinger jobbe med tre forskjellige problemstillinger og presentere sin sluttrapport på NHH-symposiets konferanse 16-17 mars 2011. Sluttrapporten skal også overrekkes Trond Giske.

Powered by Labrador CMS