SPENT: Næringsminister Trond Giske. FOTO: Presse

Tar næringen i egne hender

Studentenes eget næringsutvalg skal utfordre etablerte sannheter og vise Trond Giske hva det vil si å være nytenkende.

Publisert Sist oppdatert

NHH-Symposiet

  • Nord-Europas største studentdrevne konferanse for arbeidslivet.
  • Samler over 450 deltakere fra næringslivet, det offentlige, akademia, politikken og studenter.
  • Lages annenhvert år av over 300 studenter ved Norges Handelshøyskole.
  • Neste konferanse arrangeres 16. og 17. mars 2011.

– Denne gruppen har etter mitt syn en mer spennende posisjon for å se på nye løsninger og utfordre etablerte sannheter. Studentene står rett og slett friere, for de har verken næringslivserfaring eller -posisjoner, sier Harald Martens Holm, leder i NHH-Symposiet.

I nærings- og handelsminister Trond Giskes næringsutvalg er det ingen studenter. Den såkalte «Norge 2020-gruppen» består av unge ledere som skal dele erfaringer og kunnskap om ulike utviklingstrekk for norsk næringsliv.

Studentenes stemme

Ildsjelene ved Norges Handelshøyskole mener at studentene bør være med å påvirke fremtidens næringsliv, og har derfor tatt initativ til å opprette et eget studentråd.

– De to rådene supplerer hverandre. Vi oppretter studentrådet for at studentene skal ha en stemme. Giskes 2020-råd består av unge profiler i næringslivet med en del erfaring, mens studentrådet er studenter uten næringslivserfaring, sier Holm.

I mars begynte NHH- studentene å planlegge studentrådet. De har møtt over hundre profiler fra næringslivet, akademia, politikken og det offentlige. Nå mangler det bare å finne de rette ti studentene til å fylle plassene i rådet.

– Selv om vi skal se på næringslivet, er det ikke dermed sagt at kun økonomer skal sitte i rådet. Alle kan søke. Samfunnsvitere, jusstudenter, filosofer og historikere er like interessante. Å ha en bred fordeling vil gjøre funnene mest mulig representative for studentmassen som helhet, sier Holm.

Spent Giske

Mandag møtte han næringsminister Trond Giske for å prate om studentrådet.

– Vi snakket litt om hvordan rådet hans jobber. Han var veldig interessert i det vi gjør, og han gleder seg til resultatene. Han var veldig spent.

Om rundt tre uker går søknadsfristen ut, og i oktober skal gruppen ha sitt første møte. Da skal de begynne å jobbe med problemstillingene NHH-Symposiet har formulert. Kunnskap, insentiv og nytenking er nøkkelord for arbeidet.

Powered by Labrador CMS