Studenter har kjempesuksess med Paradise Hotel-spill

Fantasyspill hvor man velger ut spillere fra sportsligaer er et kjent fenomen. Studenter fra Trondheim har laget spillet Fantasy Paradise Hotel.

Publisert Sist oppdatert

Dette er noen av måtene deltagere samler poeng på:

  • Deltakere går på date (3 poeng)
  • Slippe kulen (5 poeng)
  • Deltager kaster opp (1 poeng)
  • Deltaker sier de er seg selv hundre prosent (2 poeng)
  • Sove på solo (minus 1 poeng)

Når man registrerer seg på nettsiden fantasyparadise.no må man lage et lag bestående av to gutter og to jenter. Da kan man for eksempel velge ut «overklasse»-Petter og brennhete Alexander, i tillegg til den kyniske spilleren Rebecca eller beintøffe Sofie Nilsen.

Deretter premieres man om deltakerne går på date, blir kalt det sterkeste paret eller har sex for første gang. Spillernes fire Paradise-deltagere samler inn poeng, og man konkurrere mot andre venner i spillet.

Interessen eksploderte

Spillet ble lagt ut søndag kveld, og har allerede hele 4300 brukere. Fotballspilleren Mads Hansen er blant de som har fattet interesse.

– Det er helt random. Vi fikk beskjed om at han hadde sett det og plutselig kom mange flere inn på nettsiden. Det har vært mye jobb for at alt skal gå bra, men det er kult å ha med så mange, sier en av de fem studentene bak siden.

Studentene studerer kommunikasjonsteknologi ved NTNU. De vil ikke stå frem med navn, i frykt for å bli koblet til Paradise resten av livet.

– Suksess er bonus

Studentene er veldig tydelige på at spillet er laget som et studentprosjekt, som de har lært mye av. De understreker også at det er ikke-kommersielt, og de kommer ikke til å tjene noe på suksessen.

– Det er en superbonus at vi har fått så mange brukere. Vi gjør dette for læringens skyld, fordi vi vil lære om nye teknologier.

Ideen ble født da to av studentene satt og pratet om fantasy fotball, og plutselig fikk de et lyst øyeblikk.

– Vi tenkte at Paradise har mange seere som kunne likt det. Det er et potensiale ikke bare for sport, men for alle slags andre ting, sier han.

Powered by Labrador CMS