EN GLAD GUTT: Landsmøtet i NSO valgte Mats Johansen Beldo som sin nye leder.

Nyvalgt NSO-leder om seieren: – Skal feires med brask og bram!

TØNSBERG (UNIVERSITAS): Landsmøtet trosset valgkomiteens innstilling og gikk for Mats Johansen Beldo. – Jeg har ikke fokusert på å gå rundt å bedrive stemmehandel, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Applausen har lagt seg, og Mats Johansen Beldo er nettopp ferdig med å ringe både kjæresten og moren. Den nyvalgte NSO-lederen har bare så vidt fått senket skuldrene.

– Det er så mye som går gjennom hodet når man står der. En vegg av følelser slo til. Men nå, nå nyter jeg det bare, sier han til Universitas.

Dialekten til Beldo ligger et sted midt mellom Tromsø og Alta. Nordlendingen har supplert alle sine fem studieår med studentpolitikk. Det hele begynte visst med at ei jente på campus spurte ham om han hadde stemt under det studentpolitiske valget, noe han ikke hadde gjort.

– Og nå står jeg her, sier Beldo lattermildt.

Bakgrunn: Beldo vant valget

Gikk mot valgkomiteens innstilling

Mats Johansen Beldo var den første kandidaten til å melde seg inn i valgkampen om ledervervet i NSO. Likevel var det den nåværende lederen for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, Hans Christian Paulsen, valgkomiteen [innstilte til ledervervet](3). Landsmøtet trosset innstillingen, og Beldo gikk seirende ut av kampen.

SER MOT VALGET: Beldo ser allerede mot stortingsvalget til høsten.

Tok innstillingskomiteen feil?

– Landsmøtet mener at de tok feil. Det er landsmøtet som velger, og det er dét som til slutt blir det riktige valget, sier Beldo.

23-åringen innrømmer at det ble en sen kveld i går, men mangelen på søvn begrunnes ikke med arbeid i kulissene for å sanke stemmer.

– Jeg har ikke fokusert på å gå rundt å bedrive stemmehandel. Jeg har fokusert på å gjøre en god debatt, holde en god tale og være en god kandidat.

Beldo: – Sammen er vi sterke

– Brask og bram

1. juli tar han over lederstolen etter Marianne Andenæs, og det første han vil gjøre er å skaffe seg litt oversikt. Etter det skal han konsentrere seg om Stortingsvalget.

– Vi er nødt til å prioritere at det er valg nå til høsten, slik at vi er klare for å kunne påvirke politikken.

GLEDESSCENER: Mats Johansen Beldo ble tydelig rørt av tilliten landsmøtet viste han. Her feirer han rett etter at det ble klart at han vant ledervalget.

Men først skal det feires. Vanligvis, når Beldo skal kose seg litt ekstra, tar han frem en 200 grams melkesjokolade fra fryseren og noe potetgull. I kveld slår han derimot på stortromma.

– Jeg er fra Nord-Norge vet du, så dette skal feires med brask og bram. Men du må huske på at dette ikke først og fremst min fest, men det er NSO sin fest, forteller han, mens han myser mot solen utenfor konferanselokalet i Tønsberg.

– Nå gleder jeg meg til å ta over. Jeg er mer engasjert enn noen gang.

Det er første gang Beldo er i Tønsberg, og det er første gang han er utendørs i bare skjorte i år. De ti gradene som preger Tønsbergs brygge beskriver han som «dette er jo varmt».

Men hvordan vil du beskrive deg selv? Hva med tre ord?

– Hm… «En glad gutt», tror jeg vi sier der.

Powered by Labrador CMS