TJUVRADD: På idéfestivalen ved UiO ble Aksel Braanen Sterri tatt på fersken da han stjal en kanelbolle.
TJUVRADD: På idéfestivalen ved UiO ble Aksel Braanen Sterri tatt på fersken da han stjal en kanelbolle.

Kanelbolleskandale!

Studentparlamentsleder, frokostnekter og bolletyv, Aksel Braanen Sterri har vist sitt sanne ansikt. Den selvutnevnte kostholdseksperten både stjeler og spiser usunn mat.

Publisert Sist oppdatert

Den ene kanelbollen var til en kompis av meg

– Du er kritisk til at Norsk Studentorganisasjon (NSO) brukte 1, 6 millioner studentkroner til å flotte seg med hotellopphold og meske seg med flere retters middag. Men er det ikke bedre at studentpolitikere betaler for seg og spiser seg mette, istedenfor at de stjeler mat, slik du gjorde på Idéfestivalen?

– Nei, altså, stjeler? Den ene kanelbollen var til en kompis av meg. Og det stod ikke noe sted at man ikke kunne ta med seg flere enn én. Det er bare noe dere i Universitas har funnet på.

– Men hvorfor forsøkte du å gjemme bollen i avisen? Er det ikke lumpent å gi kompisen sin en kanelbolle som er tilsmusset av trykksverte? Vårt bilde beviser for alle og enhver at du åpenlyst forsøker å skjule bollen._

– Ehh. Ja. Ok. Jeg ble tatt på fersken. Dette er pinlig.

– I et avisinnlegg i Aftenposten i fjor skrev du om kosthold, og postulerte at «vi er evolusjonært utviklede matmonstre i en tid som krever puritanere». Men selv fremstår du ikke som særlig puritansk. I tillegg stjeler du. Er du et kleptomant matmonster?

– Du kan vel si det sånn at jeg ikke så er puritansk som jeg kanskje skal ha det til. Akkurat nå gafler jeg i meg croissanter. Men jeg er på møte, og det er avstemning, så jeg er nødt til å legge på.

– Hva?!? Du prøver å vri deg unna, glatt som en ål. Er du studentpolitikkens svar på Bill Clinton?

– Tja, han gjorde jo mye bra, han, forutsetningene tatt i betraktning. Så kanskje det? Men det er avstemning nå. Alle venter på meg.

– Greit, Bill Sterri, men du er i anstendighetens navn nødt til å svare på et siste spørsmål. Det er allment kjent at dere studentpolitikere er hyklerske og upålitelige. Men for en gangs skyld har vi avslørende bildebevis. Du har tapt ansikt og er ribbet for troverdighet. Vil du vurdere din stilling?

– Tror faktisk jeg skal gjøre det. Det er på tide å la yngre og sterkere krefter slippe til. Så kan jeg få flere roligere stunder på åpent bakeri med kanelboller og kaffe.

Powered by Labrador CMS