Hvem støtter hvem i rektorvalget?

Rektorvalget er rett rundt hjørnet, og med fem forskjellige kandidater kan det være vanskelig å finne ut hvem du skal stemme på. Noen har allerede bestemt seg.

Publisert Sist oppdatert

Rød Front, Venstrealliansen og Attac Blindern har gått sammen om å støtte både Kristian Gundersen og Geir Ellingsrud.

– De er begge reformkritiske, og stiller seg likt i de sakene vi bryr oss om. De har et bra syn på interndemokratiet og i enhetssaker, begrunner Heidi Lundeberg, leder i Rød Front.

Hun mener at de to kandidatene i en lengre periode har vist et engasjement i universitetspolitikken, noe hun ikke har sett hos de tre andre kandidatene.

- Ikke alt ved kvalitetsreformen er rosenrødt. Derfor er det viktig å kunne ta opp de momentene ved reformen som har vært vanskelige. Benjamin Jonsrud, Venstrealliansen

– Ikke alt ved kvalitetsreformen er rosenrødt. Derfor er det viktig å kunne ta opp de momentene ved reformen som har vært vanskelige, mener leder Benjamin Jonsrud i Venstrealliansen.

Han legger vekt på at det ikke handler om hvorvidt en er for eller i mot reformen.

Egen støttegruppe

Lars Walløe er, så langt Universitas erfarer, den eneste av kandidatene som kan skilte med en egen støttegruppe, kalt «Studenter for Walløe». Studentene Gunn Lyngvær og tidligere leder i studentparlamentet, Ingrid Stranger-Thorsen, tok initiativet til å danne støttegruppen.

– God erfaring med prorektorkandidat Frøydis Hertzberg er en av grunnene til at vi støtter Walløe. I rektorvalget stemmer en på et helt rektorat, og da er det viktig å se teamet som en helhet, påpeker Stranger-Thorsen, som etterlyser mer engasjement hos studentene.

Flink leder

På rektorkandidat Fanny Duckerts nettsider står blant annet professor ved Senter for kvinne- og kjønnforskning, Harriet Bjerrum Nielsen, oppført som en av forslagsstillerne. Hun har valgt å støtte Duckert på grunn av kandidatens lederegenskaper.

– Duckert ligger midt mellom de to fløyene med de andre kandidatene, og jeg liker hennes politikk, sier Bjerrum Nielsen.

Også tidligere studentrepresentant i Universitetsstyret, Kim Rand-Henriksen, støtter Duckert:

– Jeg mener hun er den beste av kandidatene til å lytte, og hun har evnen til å se ting fra en annen side. Jeg tror Duckert vil ta folk seriøst dersom de kommer til henne med en sak, hevder Rand-Henriksen.

Gode forskere

Professor Panos Dimas ved Institutt for filosofi, idè- og kunsthistorie og klassiske språk, er blant flere professorer fra UiO som har valgt å støtte kandidat Stein A. Evensen og hans prorektorkandidat Trine Syvertsen. Dimas mener de begge er gode forskere og ledere, som vil kunne klare å markere Universitetet som en viktig forskningsinstitusjon i samfunnet.

– Utdanningsnivået må heves, og vi trenger at studentene i større grad kommer i kontakt med gode forskere i undervisningen. Jeg tror Evensen og Syvertsen vil arbeide for å få til dette, sier Dimas.

Nøytralt Studentparlament

– Vi synes ikke noen av de fem kandidatene ved årets valg framstår som en ren studentkandidat, og vi støtter dermed ingen. Men selv om vi er nøytrale, er vi ikke passive, forteller leder i Studentparlamentet, Maria Veie Sandvik.

Verken Moderat gruppe eller Fakultetslistene har valgt å støtte noen av rektorkandidatene. Sosialdemokratene har foreløpig ikke bestemt seg.

– Vi oppfordrer likevel alle til å stemme, uansett hva fraksjonene mener, sier nestleder i Sosialdemokratene, Solveig Riiser Aase.

Powered by Labrador CMS