Ønsker konkurranse: Svein Stølen og Gro Bjørnerud Mo håper at flere vil stille til rektorvalg.
Ønsker konkurranse: Svein Stølen og Gro Bjørnerud Mo håper at flere vil stille til rektorvalg.

Team Stølen: Kjemper om UiO-makten

Svein Stølen er den første som kaster seg ut i rektorkampen. Sammen med Gro Bjørnerud Mo vil han bygge god undervisning inn i universitetskulturen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er Team Stølen:

  • Kjemiprofessor og prodekan Svein Stølen er den første som har lansert sitt rektorkandidatur før rektorvalget i 2017.
  • Med seg på laget har han franskprofessor Gro Bjørnerud Mo som prorektorkandidat, professor i statsvitenskap Åse Gornitzka og medisinprofessor Per Morten Sandset som viserektorkandidater.
  • Ved rektorvalget har både studenter og ansatte stemmerett.

– Jeg vil starte med å gi dere et dilemma. Forskning eller utdanning?

Stølen: – Det er ikke noe enten eller. Det å ha et universitet uten forskning eller utdanning er fullstendig umulig. Vi vil ha begge deler og vi vil sikre at kvaliteten på både forskningen og utdanningen ved universitetet er høy.

– I høst har det vært mye fokus på utdanningskvaliteten ved universitetene i media. Noen har vært kritiske og ment at den ikke er god nok. Hva mener dere?

Mo: – Det 13 år siden vi fikk kvalitetsreformen som skulle sikre tettere oppfølging av den enkelte student. Likevel er det akkurat det Studentparlamentet mener mangler i dag. I tillegg har mange uttrykt bekymring i en årrekke for resultatene universitetet har produsert på studiesiden. Dette må tas tak i. Vi må arbeide mer helhetlig med utdanningene UiO tilbyr.

Stølen: –  Vi må likevel huske på at det er utrolig mange flinke forelesere på universitetet. Til og med de beste forskerne her er veldig engasjerte og brenner for å forelese. Problemet er kanskje at de ikke er så opptatte av det helhetlige studieløpet. Det kan bli bedre.

– For det er mer prestisje å drive med forskning enn å forelese?

Mo: –  Det er veldig vanlig å si det. Men vi ønsker å se på det fra en annen synsvinkel. For å få fornøyde studenter må vi vise frem det engasjementet som finnes for undervisning på universitetet.

Stølen: – Likevel er det veldig positivt at det deles ut flere priser for god utdanning. Vi må snakke opp undervisning og bygge det inn i universitetskulturen.

– Studentene har stemmerett ved rektorvalget. Hvordan skal dere vinne deres gunst?

Stølen: – Både min og Gro sin CV viser at vi har evnen til å handle. Til å gjøre konkrete tiltak og gjennomføre ting. Det er viktig for oss. Vi skal vise mer enn bare pene ord om utdanning. I tillegg vil vi involvere studenter i ulike prosesser. Vi må få studentenes stemme inn tidligere i prosessene ved universitetet.

Mo: –  I arbeidet frem mot valget er vi opptatt av å snakke med alle delene av universitetet. I dette arbeidet har vi også fått med studenter på laget. Dette gjør vi for å sikre at deres behov også blir hørt.

– Dere er de første som stiller i rektorkampen. Er det noen dere frykter skal melde seg på?

Stølen: –  Nei, vi håper at flere stiller. Det er slik vi kan vi få de gode debattene om hvordan Universitetet burde være.

Powered by Labrador CMS