FORNØYD: Formand i Det Norske Studentersamfund, Fredrik Kvåle Dørum, hevder økte sponsorinntekter er årsaken til overskuddet.

Røde tall snudd

Store underskudd har blitt til overskudd ved Det Norske Studentersamfund.

Publisert Sist oppdatert

Det Norske Studentersamfund (DNS) hadde budsjettert med et underskudd på 97 972 kr i 2006. Resultatet viser derimot et overskudd på 89 291 kr, ifølge regnskapet som ble fremlagt på generalforsamlingen 5. mai. Det oppløftende resultatet skyldes i all hovedsak økte sponsorinntekter.

– Vi er blitt fulltallige i antall partnere. Både Concept Communication og DNS er blitt flinkere til å finne «riktige» samarbeidspartnere. Vi må være bevisste på graden av eksponering i forhold til reklame, både på DNS og under Studentfestivalen i Oslo (STUDiO), sier DNS-formand Fredrik Kvåle Dørum.

STUDiO, som i 2004 gikk 300 000 i underskudd, hadde i fjor snudd det hele til overskudd på litt over 300 000 kroner. Også her har mye av årsaken vært økte sponsorinntekter.

– Vi er veldig glade for fjorårets overskudd. Samtidig er vi klare over at alt kan endre seg, og det er ingen garanti for at vi går med overskudd i år også, sier Pernille Mogensen, festivalsjef for årets og fjorårets STUDiO-festival.

På generalforsamlingen ble det også vedtatt en lovendring som innebærer at styret i DNS blir utvidet med en person som skal ha ansvar for rekruttering. Dørum mener dette er et viktig steg for DNS.

– Vi må ta rekrutteringen mye mer på alvor. Sånn som det er nå, er det stort sett i forbindelse med STUDiO-festivalen vi rekrutterer medlemmer. Når vi nå innlemmer en rekrutteringsansvarlig i styret, viser det at dette er en hovedsatsning for oss, sier han.

Powered by Labrador CMS