MILJØVENNLIG ALTERNATIV: Grøn Liste, her representert ved (fra venstre) Signhild Stave Samuelsen, Edvin Søvik og Rikke Kjølen, ønsker å gi studenter et grønnere universitet.

Vil innføre klimakvoter

2006 ble et modningsår for Grøn Liste. Nå skal erfaringene brukes til å gi studenter bedre råd.

Publisert Sist oppdatert

Grøn Liste går også inn for følgende saker:

  • Økt stipendandel fra 40 til 60 prosent
  • Vern om gratis helsetjeneste
  • Fjerne kopiavgiften

Studentpolitikk ved UiO:

  • Studentparlamentet er studentenes øverste politiske ledelse på UiO. Parlamentet fronter saker overfor UiO.
  • Årets studentparlamentsvalg, der studentene gir sin stemme, går av stabelen i perioden 23.-26. april.
  • Disse kan du stemme på: Grøn Liste, Sosialdemokratene, Moderat Gruppe, Venstrealliansen og Fakultetslistene

– Grøn Liste er det miljøvennlige alternativet i Studentparlamentet. Det er det som skiller oss mest fra de andre fraksjonene, sier valgkampansvarlig i Grøn Liste (GL), Edvin Søvik.

Fraksjonen ble valgt inn for første gang i fjor. Som en helt ny fraksjon gikk det mye tid på å lære rutiner, som å fremme saker. GL var en av fraksjonene som gikk hardt inn for å få elektronisk valg, noe de er godt fornøyd med at omsider har blitt en realitet. I år stiller de både klokere og med enda større ambisjoner. Universitetet i Oslo (UiO) skal fremover bli et sted med sterkt fokus på miljø.

Mer miljøvennlig transport

MILJØVENNLIG ALTERNATIV: Grøn Liste, her representert ved (fra venstre) Signhild Stave Samuelsen, Edvin Søvik og Rikke Kjølen, ønsker å gi studenter et grønnere universitet.

– Vi ønsker innføring av klimakvoter. Det vil si at man betaler en egen tilleggsavgift når man reiser med fly som kompensasjon for klimagassutslipp, forteller førstekandidat for Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Signhild Stave Samuelsen.

Målet er å få UiO, Studentparlamentet og Velferdstinget til å innføre dette i regi av alle flyreiser. Avgiften fra klimakvoten går til miljøtiltak i fattige land i regi av organisasjoner, som blant annet Naturvernforbundet og Fremtiden i våre hender. Ideelt sett ønsker fraksjonen at man bruker mer miljøvennlig transport i forbindelse med reiser, men når fly er eneste fornuftige løsning mener de at det er viktig å tenke på konsekvensene.

– På selve universitetet ønsker vi dessuten bedre kildesortering og mer økologisk mat i kantinene.

Billigere middager

I tillegg tenker fraksjonen på studenter med begrenset økonomi. GL ønsker å kunne gi enhver student et rimelig middagsalternativ, uten at det skal gå utover kvaliteten.

– Vi ønsker en fast pris på 30 kroner i alle studentkantinene. Prisene slik de er nå er altfor høye, sier Søvik, som forteller at Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) sine kantiner har gått med stort overskudd de siste årene. Søvik mener pengepotten derfra er velegnet til å finansiere dette tiltaket.

– Velferdstinget er om bord, så nå gjelder det bare å overbevise SiOs kaféstyre.

– Hvorfor bør studentene stemme på Grøn Liste?

– Stem på oss dersom du ønsker et mer miljøvennlig universitet, økt kapasitet hos lege og tannlege, og dersom du er grønn på studentpolitikk.

Powered by Labrador CMS