PROBLEMER: Det har vært trøblete å få sjenkebevillingen i boks for Kristoffer Larsen og de andre som sitter i styret ved Samfunnet.

Stille som i graven

Ett år etter oppussingsprosjektet er Samfunnet ved HiOA fremdeles stengt. Studentparlamentet er bekymret for det sosiale miljøet ved Høgskolen.

Publisert Sist oppdatert

Det er nå over ett år siden Samfunnet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ble stengt på grunn av dårlige besøkstall. Den gang ble det avgjort å gå inn med nærmere én million kroner for å redde den slitte kjelleren, og i høst startet det nye driftstyret arbeidet. Likevel har ikke Samfunnet planer om å åpne dørene med det første.

Tregt

– Byråkrati og trege søknadsprosesser har satt en stopper for åpningen, sier Anders Skaug, teknisk ansvarlig ved Samfunnet.

Han får støtte av Kristoffer Larsen, som er ansvarlig for den daglige driften av Samfunnet.

– Det var bare rot fra tidligere ledere, så vi ble nødt til å starte opp igjen fra grunn av, sier han.

Larsen har ingen bakgrunn eller erfaring med pubdrift, og ble satt inn i oppgaven uten hjelp fra andre fra høyskolen. Han mener at mangel på kontinuitet har vært den største utfordringen for styret.

– Vi er helt ferske i utelivsbransjen og bygger alt fra grunn av. Det har aldri vært snakk om noen overgang fra tidligere ledere, vi har ikke fått noe informasjon eller veiledning fra dem, sier han.

Mangel på kontinuitet

– Overgangen fra et styre til et annet har vært humpete. En slik mangel på kontinuitet skaper problemer, og gjør en gjenåpning av Samfunnet vanskelig, sier fagpolitisk ansvarlig ved studentparlamentet HIOA, Beate Thandiwe Dessingthon.

Hun mener dette må gjøres noe med.

– Det er en utfordring å skape en bedre struktur rundt det sosiale fellestilbudet, og sørge for gode overganger mellom gamle og nye ledere. Det sosiale kan bli veldig mye bedre, men det krever også engasjement fra studentene, sier Dessingthon.

Læringsmiljøansvarlig ved studentparlamentet, Aleksander Nòren, er bekymret for det sosiale ved høyskolen

– Nå finnes det ikke noen naturlig møteplass for studenter ved HIOA, og det er derfor ikke noen kultur for felles sosiale arrangementer, sier Nòren.

Lite aktivitet

Nettsidene til Samfunnet har vært uten aktivitet siden november, og det første som møter besøkende er en lysende, håpefull «Frivillig?»-logo på forsiden.

– Vi har vært dårlige til å informere om hva som skjer. Før oppussingen så det ut som en ungdomsklubb, og selv om stedet fikk god promotering i fadderuka fantes det ikke noe oppfølging, sier Larsen, som likevel mener det frivillige engasjementet rundt Samfunnet er stort.

«Etterspørselen for et sted som Samfunnet er høy blant venner og bekjente av styret.»

Kristoffer Larsen, ansvarlig for daglig drift ved Samfunnet.

– Etterspørselen for et sted som Samfunnet er høy blant venner og bekjente av styret, sier han.

Skaug sier at han håper Samfunnet kan åpne igjen om tre måneder, når skjenkebevillingen er i boks.

– Vi vil gjerne at tilbudet skal komme i gang før eksamensinnspurten.

Powered by Labrador CMS