«Into the Woods»: Ikke siden West Side Story i 2011, har Teater Neuf inntatt Storsalen med en musikal på plakaten. Fra 9. til 17. juni spiller ensemblet på 70 seks forestillinger.

Setter opp Broadway-musikal på Chateau Neuf

Med Teater Neuf i spissen, står 70 studenter bak vårens storsatsning på Chateau Neuf – musikalen «Into the Woods».

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ringte henne og sa «vi skal gjøre noe sinnssykt crazy. Vi skal sette opp en musikal i Storsalen».

Aurora Nossen sitter sammen med medskuespiller Guro Clausen i en stor og mørk teatersal på Chateau Neuf, og forteller om da hun inviterte Marianne Lindbeck med som initiativtaker til vårens musikaleventyr. Om knappe to uker skrus lysene i salen på, og rettes mot produksjonsteamet på 70, som denne lørdagen kjører heldagsøvelse.

For første gang siden 2011 setter studenter opp musikal i Storsalen, denne gang med Stephen Sondheim’s «Into the Woods» på plakaten. Når sceneteppet går opp 9. juni, er dette også Norgespremiere for Broadway-musikalen. Forestillingen følger folkekjære karakterer fra eventyrene til brødrene Grimm og Charles Perraults, inkludert Askepott, Rødhette og Rapunzel.

Teater Neuf i 2011: West Side Story i Storsalen

Initiativtakere: Guro Rokstad Clausen (til venstre) og Aurora Nossen er av de som styrer teaterskuta. Nå håper de på fulle hus i juni.

Inkluderende frivillighet

– Hele prosjektet har basert seg på at har man lyst til å være med, er man hjertelig velkommen. Sammen er vi veldig ressurssterke, forteller Nossen.

Deltakerlisten har også blitt lang, med en rekke av betongblokkas studentforeninger involvert. Teknikerforeningen Regimet gjør alt av lyd og lys, mens Fotoklubben står for det billedlige under både øvinger og forekommende forestillinger. Da ensemblet filmet en teaser tidligere i vår, stod Oslo Student-TV for produksjonen. Designet på plakaten er det Medieavdelingen som har utformet, og Den Norske Studentforening (DNS) har bidratt til markedsføring og veiledning. Under forestillingene i juni er også Konsertforeningen Betong engasjert. Også huset selv, Chateau Neuf, gis takknemlig honnør av Nossen.

– Alle skuespillerne jobber frivillig, og det gjør også store deler av produksjonsteamet, informerer Nossen. Regissør Bjørn Birch, repetitør Thomas G. Røtting og orkester med dirigent Joachim Orseth, er av de få som mottar honorar.

Se Universitas ta opptaksprøven på Teaterhøgskolen: Grusomhetens teaterprøve

Siste innspurt: Kevin Strøm (til høyre) og Jonas Nyløy Navarsete skal spille konkurrerende prinser i musikalen. Her øver de på det musikalske nummeret «Lidelse», sammen med repetitør Røtting.

Intensiv læring

Nossen forteller om en «superbratt læringskurve», siden ballen begynte å rulle for et år siden.

– Dette er den morsomste perioden, men det har helt klart vært vanskelige øyeblikk. Vi har lært mens vi har holdt på, og har fått løst situasjoner man ikke hadde peiling på ville oppstå som et problem i det hele tatt, sier Nossen.

På spørsmål om hvorvidt tospannet Nossen og Lindbeck har vært turer nedom kjelleren i løpet av øvingsperioden, kommer svaret raskt.

– Vi har vært helt, helt totalt utslitt. Det er litt som i en ridekonkurranse, hvor du har en skikkelig flink rytter, og så faller hesten, men så klarer likevel rytteren å styre hesten til å stå opp igjen, rekker Nossen å fortelle, før telefonen hennes ringer.

Hun får oppstrekk av repetitør Røtting for å ha tatt pause fra øvingen for å prate med Universitas. Svett i nakken eller ei, med tydelige krav i åpenbart hektiske dager, virker studentene til å være i rute til de seks forestillingene som spilles mellom 9. og 17. juni.

Powered by Labrador CMS