
Akademiabandet
My Little Pony har tatt nesten 900 studiepoeng, og er så akademiske at de mener du burde ha fått studiepoeng for å se dem på by:Larm.
– Om vi er studentband, er det vel heller fordi vi er intellektuelle enn fordi vi ble et band mens vi studerte. Vi tok initiativet til å skaffe oss et liv før Blindern, så de fleste av oss hadde faktisk venner, åpenbarer Ola Innset i My Little Pony. Medlemmene møtte hverandre på videregående, i organisasjonslivet og på Internett.
Akademiabandets søte, countryprega pop har tatt dem langt det siste året, mye takket være at de starta eget plateselskap, Spoon Train Audio. De har jo til og med gitt ut plate. Hva mer er’e dem vil?
– Målet nå er å gi ut noe i utlandet. Vi har ikke noe ønske om å bli veldig mye mer kjente i Norge. Vi vil ikke bli mainstream og satse på å leve av dette, sier vokalist og offentlig kranglefant Ola.
De sikter altså ikke på danskebåten. Faktisk lanseres de i Sverige i april, og har også en avtale med en label i Filippinene, og en noe mer usikker en i Japan.
– Det er ikke fare for at de gir dere ut på bakgrunn av markedsverdien til et leketøy, da?
– Eneste grunnen til at folk vil gi oss ut, er at de tror de kan tjene penger på oss, så vi må være forsiktige med å velge hvem som skal representere oss. Det hadde jo vært kjipt om labelen i Filippinene hadde redesigna coveret vårt til en rosa ponni, svarer Ola.
Bandet har klare planer for hvordan de skal gjennomføre sin musikalske imperialisme utenfor landets grenser. Erfaringen fra Spoon Train er gull verdt.
– Alle som vil gi ut plate, bør starte plateselskap; alle som vil få spillejobber, bør starte bookingselskap. Det anbefales, sier top dawg i Spoon Train, Simen Herning.
Han vil dessuten ha det trivelig på by:Larm, og anbefaler ingen band å jage etter en platekontrakt som uansett blir kjip.
– Da blir man jo bare utnytta av kapitalkreftene, smetter bassist Marie Sneve Martiniussen inn.
Som ekte unge akademikere, er de også samfunnsdebattanter. Ola Innset og Simen Herning var de som for to uker siden angrep by:Larm i media for samarbeidet med oljegiganten StatoilHydro, som deler ut by:Larm-stipendet.
– Hvorfor bør studenter se dere på by:Larm?
– I motsetning til mange andre band, er vi interesserte i at folk skal ha det gøy på konsertene, sier Simen.
– Dessuten kan man få studiepoeng om man ser oss live. Vi er jo så akademiske av oss. Tolker man tekstene underveis, får man to poeng i litteraturvitenskap, spøker Marie Sneve Martiniussen.
– Men ingen i musikkvitenskap, bemerker Simen.
– Hah! Få med deg det siste. Og skriv sånn «sier Simen lattermildt», dikterer Ola.