LOOKALIKES: Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund i Lemaitre har mer enn musikken til felles med forbildet Røyksopp. – At vi ligner? Haha, det har vi ikke tenkt over.

Glad-elektronika til Hove

De unge guttene i Lemaitre danket ut studentbandene under Hove Band Battle på Studentersamfundet. I Litauen har de allerede gjort det stort med sin lystige «diskoelektronika«.

Publisert Sist oppdatert
LOOKALIKES: Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund i Lemaitre har mer enn musikken til felles med forbildet Røyksopp. – At vi ligner? Haha, det har vi ikke tenkt over.
LOOKALIKES: Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund i Lemaitre har mer enn musikken til felles med forbildet Røyksopp. – At vi ligner? Haha, det har vi ikke tenkt over.

Elektronikaduoen Lemaitre ble vinneren blant de fem bandene som deltok i Hove Band Battle, og er nå sikret konsert på Hove-festivalen i Arendal i sommer. Lemaitre spiller, i følge dem selv, «lystig elektronika som man både skal kunne danse til og høre på fordi det er interessant».

– Men hvorfor det vanskelige navnet?

– Vi klarer ikke uttale navnet vårt selv. Det er etter en belgisk fysiker som fant opp Big Bang-teorien, sier Ketil Jansen.

– Og det band-navnet var jo allerede tatt

– Ja, så da måtte det bli Lemaitre i stedet, ler Ulrik Denizou Lund.

Fra russelåt via Litauen til California

Ketil og Ulrik har kjent hverandre siden ungdomsskolen og laget lenge musikk hver for seg. Ketil lagde blant annet russelåten «Mad Men» som ble sett 400 000 ganger på Youtube. Etter videregående slo de to elektronikamusikerne seg sammen til Lemaitre og gjorde hobbyen mer sosial. Bare uker etter at de slapp sin første singel, ble de kontaktet av Zip.FM, en av Litauens største radiokanaler, som ville booke bandet.

– Vi hadde nettopp begynt, og da hjelper det på motivasjonen å bli oppdaget av noen i et helt annet land. Vi hadde blitt spilt masse på radioen i Litauen og litauerne tok skikkelig av på konserten der, sier Ulrik.

Han synes litauere ligner på nordmenn: de drikker mye og da blir det automatisk god stemning.

Nå har de blitt kontaktet av en studentfestival i California, der de skal spille i mai. Det er ingen tvil om at internett hjelper musikken til å spre seg.

– Internett er jo ikke begrenset, så musikken vår sprer seg av seg selv. Ulike blogger fanger opp musikk fra hele verden og blir lest overalt, sier de to, som legger ut mye av musikken både for gratis nedlasting og til salgs.

– Det er faktisk veldig mange som velger å støtte oss og kjøper selv om de kunne lastet ned gratis, forteller Ulrik.

Fulle publikummere

I juryen på Hove Band Battle satt Toffen Gunnufsen og Gaute Drevdal fra Hovefestivalen, Mari Garås Monsson fra NRK P3, samt Knut Killmer og Torstein Løvlid fra Studentersamfundet (DNS). Torstein Løvlid, bookingansvarlig på DNS, hadde Lemaitre som personlig favoritt.

Det er et av de mest spennende banda akkurat nå

Torstein Løvlid, bookingansvarlig på DNS og jurymedlem.

– Det er et av de mest spennende banda akkurat nå, føler jeg selv. Det er en elektronika det er veldig lett å like og som har blitt veldig populær de siste årene. Publikum tok helt av, sier han og legger til:

– Nå spilte de jo helt til sist, og publikum hadde drukket litt mer. Så de fikk nok noe gratis der.

Fulle publikummere eller ikke, Lemaitre overbeviste juryen.

– Alle fem bandene var bra, men juryen kom fram til at Lemaitre passet Hove-konseptet best med sin friske gladelektronika, sier Løvlid.

Nå gleder bandet seg til å spille på Hove, en festival de selv har besøkt som publikum, og synes er «sinnsyk fet».

– Hvem er det størst å få spille med på Hove?

– Elektronikabandet Deadmau5 fra Kanada og Odd Future som spiller for første gang i Nord-Europa, kommer det kjapt fra Ketil.

– Odd Future er et hip-hop-kollektiv med folk mellom 16 og 23 som blower akkurat nå. Det er de nye, unge bandene på vår alder det er kulest å møte, mener Ulrik.

Powered by Labrador CMS