Vil du få kjæreste? Let, og du skal finne, bank på og det skal bli åpnet for deg. Nå trenger du hverken å lete eller banke på. Universitas har laget den ultimate date-guiden for de fleste typer studenter.
Vil du få kjæreste? Let, og du skal finne, bank på og det skal bli åpnet for deg. Nå trenger du hverken å lete eller banke på. Universitas har laget den ultimate date-guiden for de fleste typer studenter.

Den store Valentines-håndboken

«Fly on the Wings of Love», sang Olsen Brothers i 2000, og det er nettopp det du bør gjøre i dag. Her er Universitas' håndbok i ulike måter å feire kjærligheten på.

Publisert Sist oppdatert

Uansett om du har bestilt blomster på døren til din utkårede, eller befinner deg nederst i sjokoladeisbøtta av kjærlighetssorg mens du tenker «å nei, ikke det der kommers-greiene igjen», les videre! Dette er ingen klassisk Valentines-guide for ham og henne. Det ville vært alt annet enn bærekraftig, da 9000 personer tross alt skilte seg i 2016, ifølge SSB. Dette er heller en guide til hvordan du som student kan få en hjertens god dag, uansett hva eller hvem ditt selskap er.

Fikk du med deg denne perlen? Slik finner du kjærligheten i fadderuka

SV-studenten

Etter at du var på frokostseminar om Stortingets klimamelding arrangert av WWF har du fått enda en bekreftelse på at fremtiden er rimelig dystre greier. Du har derfor etter mye googling konstantert at du har pådratt deg en mild fremtidsangst. Du blir i meningsfullhetens ånd hjemme for å skylle rømmebeger og putte dem i blå pose. Til middag har du noe restemat du har kjøpt fra Too Good To Go. Selv om det er alla hjärtans dag, har du faktisk lært på sosiologiseminar at ekteskapet er en institusjon i samfunnet som er helt meningsløs. Du dedikerer dagen til ditt favorittmenneske i hele verden: deg selv. Du trenger vel ingen date når du kan «Brooke yourself» og nyte en pose Cheese doodles med gaffel.

Dagens soundtrack: It’s Not Unusual – Tom Jones

Westerdalsstudenten

Du synes livet er like på topp som manbunnen på hodet ditt. Det finnes ikke en frier i mils omkrets her i gården, så etter at du fikk høre at Oslo Camping arrangerer Singelgolf fra klokken 13 til 01 til 110 kroner per pers, har det ikke vært tvil om hvor du skal i dag. Du drar med deg et par venner fra klassen for noen duggfriske Bulmers og litt golf. I tillegg har du en kompis som skal «stå» i kveld, og er alltid keen på litt god gammaldags awkwardness, så dere drar videre til Stand Up Grünerløkkas Nykommerkveld på Tamara Cafe & Bar. I dine øyne er det ingenting som slår lættis med gode venner. Kjenner du gjengen rett blir det vel tre øl for 120 kroner på Kai Kola etterpå, helt til kranene er tomme. Pils er hellig ass!

Studentpolitikerne: Slik fant de kjærligheten

Dagens soundtrack: Celebration – Kool & The Gang

KHiO-studenten

Du er et skapende vesen med en eksentrisk sjel som springer i alle retninger. Du benytter dagen til å lære deg å kanalisere det indre, bli mer tilstede og oppmerksom, og drar på Valentine’s Heart Opener Yoga Flow med Elena Anastasia på Nordstrand for 150 kroner. På kvelden får du med deg noen venner på Klondike sin releasekonsert på Gamla klokken 19, for å kjenne på nuet over et glass rødvin og for å se en kompis fra videregående spille i band. Når konserten er over innser du at du har vært i rollen hele dagen og faktisk har glemt å være i den virkelige verden.

Dagens soundtrack: Could You Be Loved – Bob Marley & The Wailers

HF-studenten

Du har vært singel lengre enn Statsarkivet har eksistert (etablert 1817), men begynner endelig å høre søt musikk fra ei jente på idéhistorie. Du har avtalt å henge senere, men er usikker på om du skal foreslå språkkafé på Deichmanske Tøyen klokken 17, eller høre samtalen mellom Annette Groth og Øivind Bratberg om Britiske tilstander og Brexit på Deichmanske Hovedbibliotek klokken 19. Du er på jakt etter noe autentisk og en substansiell relasjon, så det er viktig for deg at første hangout kan bidra til videre dialog. Du velger Tøyen-alternativet sånn at dere også kan nyte deilig tyrkisk beyti på Anatolia på Tøyen Torg.

Dagens soundtrack: Hooked On a Feeling – Blue Swede

Idrettsstudenten

Du kjenner at dette blir en god dag etter at du klarte å tyne kroppen maks og persa i benk i går kveld. Da en dag uten trening er en dag uten mening, har du invitert dama med på en romantisk 4x4-joggedate på mølla. Du synes likevel Valentines er no’ helsikes mas, og ber dama som ønsker mer samvær om å «vente til freddan». For deg er denne dagen spikra lang tid i forveien, ettersom at det er åttedelsfinale i Champions League klokken 20.45. Du og gutta møtes for å se Liverpool knuse Porto mens dere lesker dere med noen rolige proteinshakes.

Kjell og Erik fikk endelig gifte seg: Størst av alt er kjærligheten

Dagens soundtrack: Vill Ha Dig – Drömhus

Musikkstudenten

Du synes Valentines er et koselig, men krampeaktig konsept. Du finner det materialistiske fokuset kvalmende, så det eneste du orker av romantikk denne dagen er en kaffe med din cello-kompanjong på Pust, like ved NMH. Du kan uansett ikke risikere å miste verdifull øvingstid – Gud forby! Når kvelden etterhvert røyner på og du er øm i fingra av å øve, tar du turen til skolens egen baby, NMH's festival Serendip på Kulturhuset. Der er det kick-off fra 17-21, og det er attpåtil gratis.

Dagens soundtrack: You Can’t Hurry Love – Phil Collins

BI-studenten

Du skulle egentlig til Paris med kjæresten, men prisene på Eger ville det annerledes. Du har måttet bruke alle pengene på en dyr veske til macen, for sekk på BI er rett og slett pinlig. Som den goal-getter’n du er, lar du likevel ikke en god dag gå til spille. Du må. Nettverksbygge. Hele. Tiden, og drar en tur innom utdanningsmessa i Oslo Spektrum. Selv om du er som blakk å regne, får du god hjelp fra Mastercardet og legger kjærlighetsdagens feiring til The Well. Du vet at TV2 Hjelper deg fant sæd og legionellabakterier der i august, men dette har de vel fått fjerna by now? Du bestiller kveldsbad fra kl 19 til 325 kroner og gleder deg til valgfritt bruk av badetøy.

Dagens soundtrack: S Club 7 – Never Had A Dream Come True

Lærerstudenten

Du dropper forelesning og tar en frisk dukkert på Tøyenbadet. Hvem trenger The Well når Tøyenbadet har 50 meter basseng med 28 varmegrader, stupetårn og rutsjebane for snaue 73 kroner for studenter? Noen dager i forveien har du bedt en venninne med på Peppes for å skeie ut, da de tross alt har byens beste oreokake til dessert. Noen andre i klassen får høre hva dere skal, og siden inkludering står sterkt i skoleverket har du plutselig booka et helt langbord på Peppes. Etter maten drar dere videre til SYNG-along-kino med Løvenes Konge på SYNG kl 20. Når alle stemmer i på «Fyll ditt sinn med kjærlighet» kjenner du virkelig at klassen er én organisme.

Dagens soundtrack: Fyll ditt sinn med kjærlighet – Yngvar Numme, Åsleik Engmark

Medisinstudenten

Du har hatt kjæreste lenge og synes en egen dag tuftet på par-romantikk er helt på sin plass. Du mener roseblader til å strø utover senga er en helt naturlig del av studenbudsjettet. Sammen med kjæresten har du bedt et vennepar på middag etter skolen. Du lager lasagne uten lasagneplater, for det er mye mindre karbohydrater og mer grønnsaker, og i glasset fylles bobler av typen Solo Pluss. Etterpå får du med deg samboeren på gratis mini-teatersalong, «Hva vil det si å være hekta på kjærlighet?», med forfatter og psykolog Sissel Gran på Nationaltheatret klokken 18. Kvelden avsluttes med roligdans på skøytebanen i Spikersuppa midt på Karl Johan.

Dagens soundtrack: (Your Love Keeps Lifting Me) Higher – Jackie Wilson

Jusstudenten

I tillegg til at det er Valentines, er det også lillelørdag. Selv om du er en seriøs student, vil du gjerne leve litt. Det betyr: ut i kveld med verdens beste jenter. Det der par-greiene som markedskreftene har satt i gang, kan de bare glemme at dere blir med på, ref. Per Fugelli-quoten «Gi litt mer faen» som du har tatovert på underarmen. Du feirer dagen med de du elsker mest i verden: The Clique, Squad, Gjengen allianse. Sammen har dere planlagt å se den nye, etterlengtede 50 Shades Of Grey-filmen. Etter kino går turen til Heidi's for god stemning. Synkron-skåling med hvitvin legges ut som Boomerang på Insta.

Dagens soundtrack: Single Ladies – Boyncé

Powered by Labrador CMS