Null poeng til Chateau Neuf

Mens studenter sover i telt for Palestina, arrangerer Chateau Neuf Eurovision-fest.

Publisert

Mens studentene camper i Palestina-protest på Blindern, Studentparlamentet vedtar akademisk boikott av Israel og UiO-ledelsen fordømmer de sivile lidelsene som Israel forårsaker, selger Det norske studentersamfund (DNS) billetter til Eurovision-party. Hva skjer, Chateau Neuf?

Sist helg inviterte Chateau Neuf til en egen Eurovision-fest som de solgte billetter/bordreservasjoner til. På forhånd la de ut en uttalelse om at de ville skru av skjermene når det var tid for Israels bidrag i showet. Men fest skal man ha. Og inntekter, ikke minst.

I en intern Facebook-gruppe for tidligere og nåværende aktive på huset, ble DNS nylig stilt til veggs med valget om å ikke boikotte Eurovision. DNS svarte at «Eurovision er et arrangement det allerede er solgt mange billetter til», og at de ved å arrangere Eurovision-fest, men samtidig svarte ut skjermen under Israels bidrag, fant en «forsvarlig balansegang» der de «også opprettholder våre forpliktelser som et studentkulturhus».

Har Marienlysts nyliberalistiske propaganda rullet nedover mot Majorstua og totalt oversvømt Chateau Neuf?

Har NRK Marienlysts nyliberalistiske propaganda rullet nedover mot Majorstua og totalt oversvømt Chateau Neuf? Det å skru av skjermen i 5 minutter er ikke engang et bare minimum. Det er den feigeste løsninga av alle: Vi bare ser bort mens det aller mest ubehagelige pågår.

For ordens skyld får det nevnes at DNS i fjor var medarrangør på en solidaritetskonsert for Gaza, som fant sted i Storsalen. Det nevner de også i sitt svar når de nå blir spurt om Eurovision-valget de har tatt. Men betyr det at man er fritatt fra all videre solidaritet og medmenneskelighet? Er det viktigere å tjene penger på en festkveld enn å vise et snev av ryggrad?

DNS er oppegående nok til å vite at «nøytralitet» ikke finnes i saker som denne. Det å vise årets Eurovision var et aktivt valg hver arrangør måtte ta, og det bidro til akkurat den bagatelliseringen som de anti-palestinske kreftene virkelig higer etter – uansett om man skrur av skjermen litt underveis. Seertallene forblir høye, folket avledes med brød og sirkus.

Dette er omtrent tekstbokdefinisjonen på å snu kappen etter vinden: Samle godvilje for å delta på solidaritetsmarkeringer, samtidig som man kan tjene penger på den motsatte siden. Null poeng til Chateau Neuf.

Powered by Labrador CMS